„Raptors“ Rytų konferencijos ketvirtfinalyje vargais negalais 4-3 parklupdė Indianos „Pacers“ ekipą ir antrą kartą klubo istorijoje iškopė į antrąjį atkrintamųjų etapą. Vienas pagrindinių šio pasiekimo kalvių buvo ryškiausiomis spalvomis suspindęs ir ekspertus sužavėjęs J. Valančiūnas.

213 cm ūgio uteniškis tapo nesustabdoma jėga ir serijoje su Majamio „Heat“, kol jį trečiose rungtynėse sustabdė čiurnos trauma. Jeigu dabar 2-1 pirmaujantis Toronto klubas neperžengs pusfinalio barjero, JV sezonas bus pasibaigęs anksčiau laiko.

Vis tik tai, ką lietuvis spėjo padaryti per 10 mačų, sužavėjo net ir ESPN žurnalistą Davidą Thorpe'ą, įtraukusį jį į geriausių atkrintamųjų varžybų žaidėjų TOP-10.

„Jis nebuvo lyderis pagal pelnomus taškus ir nedominavo puolime pirmuose dviejuose mačuose Toronte prieš „Heat“. Vis tik jis tapo geriausiu „Raptors“ žaidėju, lemiamais momentais iš tiesų galinčiu žaisti gerai“, – J. Valančiūną gyrė krepšinio analitikas.

„Jeigu ne Valančiūno supergalingas žaidimas po krepšiu ir apskritai agresyvumas, Toronto ekipa į Majamį būtų vykusi atsilikdama 0-2. Kol nesusižaidė čiurnos, jis Majamyje žaidė savo geriausias rungtynes. Kai tik Jonas iškrito iš rikiuotės, „Heat“ spurtavo 32:13. Vis tik „Raptors“ vėliau išsikapstė“, – paskutinę akistatą primena D. Thorpe'as.

Iki nelemto nesėkmingo nusileidimo ant parketo J. Valančiūnas per 22 minutes buvo spėjęs pelnyti 16 taškų ir atkovoti 12 kamuolių!

„Nuo to momento kai Hassanas Whiteside'as pirmame kėlinyje susižeidė kelį iki traumos trečio ketvirčio pradžioje jis jau buvo sunaikinęs Majamį“, – skambiai milžino iš Lietuvos jėga „Raptors“ komandai iliustravo žurnalistas.

Kad JV – itin svarbi „Raptors“ figūra, iliustruoja ir ne itin garbingas, bet viską pasakantis „Heat“ sirgalių poelgis: kai lietuvis skausmo perkreiptu veidu griebė dešiniąją čiurną, fanai šūkavo iš džiaugsmo.

15 taškų ir 12,1 atkovoto kamuolio – tokios statistikos kiekviename mače neteks „Raptors“ komanda, be J. Valančiūno turėsianti išsiversti visą likusią seriją su „Heat“. Jau net nereikia kalbėti apie statistikoje nematomą lietuvio darbą, kai jis vien stovėdamas baudos aikštelėje sudaro varžovams problemų atakuoti iš artimų distancijų.

Kaip Kanados ekipai seksis žaisti be Jono, pamatysime jau šiąnakt – ketvirtosios serijos rungtynės Majamyje prasidės 3 val. Lietuvos laiku.

Geriausių NBA atkrintamųjų žaidėjų TOP-10:

1. LaMarcusas Aldridge'as (San Antonijaus „Spurs“) – 23 taškai ir 58 proc. taiklumas iš žaidimo
2. LeBronas Jamesas (Klivlando „Cavaliers“) – 23,9 taško ir 8,6 rezultatyvaus perdavimo
3. Kawhi Leonardas (San Antonijaus „Spurs“) – 22,3 taško ir 2 blokai
4. Klay Thompsonas (Ouklando „Golden State Warriors“) – 27 taškai ir 45 proc. tritaškių taiklumas
5. Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“) – 15 taškų ir 12,1 atkovoto kamuolio
6. Kyrie Irvingas (Klivlando „Cavaliers“) – 24,9 taško ir 55,1 proc. tritaškių taiklumas
7. Dwyane'as Wade'as (Majamio „Heat“) – 21,2 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo
8. Draymondas Greenas (Ouklando „Golden State Warriors“) – 17,9 taško ir 10,5 atkovoto kamuolio
9. Kevinas Durantas (Oklahomos „Thunder“) – 25 taškai ir 6,5 atkovoto kamuolio
10. Damianas Lillardas (Portlando „Trail Blazers“) – 25,2 taško ir 42,3 proc. tritaškių taiklumas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)