Situacija jam labai bjauri. Jis buvo pasiekęs viršūnę, jo pasitikėjimas savomis jėgomis buvo ypatingai aukštas.
Kyle'as Lowry
Kai „Raptors“ Majamyje rengė pratybas prieš ketvirtąsias serijos su „Heat“ rungtynes, J. Valančiūnas sėdėjo savo viešbučio kambaryje, šaldė koją ir žvelgė į televizijos ekraną, rašo „Toronto Sun“. Daugiau ką veikti kaip ir nėra ką – ši serija Jonui baigta, apie ką oficialiai žinute į išmaniuosius telefonus visam pasauliui sekmadienio vakarą paskelbė ir NBA lyga.

Gali būti, kad J. Valančiūnui baigtas ir šis NBA sezonas. Jeigu „Raptors“ neįveiks „Heat“ pusfinalio serijoje, daugiau ant parketo lietuvis šiemet nebepasirodys. Jeigu serija bus laimėta, dėl tolimesnio žaidimo šiame čempionate abejonių taip pat vis dar yra.

Nenuostabu, kad po apmaudžios traumos J. Valančiūnas buvo piktas. Jis nežino, kada sugrįš ant parketo, o jo tiesioginis oponentas Hassanas Whiteside‘as, taip pat susižeidęs dešinįjį kelį, trykšta optimizmu – ant parketo jis žada žengti jau artimiausiame mače.

„Aš puikiai mačiau kaip tai nutiko ir laimė, kad ant nesėkmingai pastatytos kojos Jonas nebuvo perkėlęs viso savo svorio“, – sakė „Ratptors“ generalinis vadybininkas Masai Ujiri, kurį lietuvio kritimas labai stipriai išgąsdino.

Po traumos J. Valančiūnas netgi norėjo sugrįžti į aikštelę, tačiau klubo medikai to padaryti neleido. Sprendimas buvo teisingas – „Raptors“ sugebėjo išsikapstyti ir serijoje išsiveržė į priekį 2-1, tačiau tolimesnė jos eiga kol kas nėra piešiama šviesiausiomis spalvomis.

„Kai tu turi šitaip sėkmingai žaidžiantį vidurio puolėją, tu pajauti, kad komandos ribos yra kažkur aukštai aukštai danguje. Reikėjo laiko, kantrybės, kad Jonas pritaptų lygoje, tačiau visi matė, ką jis išdarinėjo pastaruoju metu. Labai apmaudu, kad nutiko būtent taip“, – apmaudo neslėpė M. Ujiri.

Traumos epizodas:

„Situacija jam labai bjauri. Jis buvo pasiekęs viršūnę, jo pasitikėjimas savomis jėgomis buvo ypatingai aukštas“, – pripažino ir kitas „Raptors“ lyderis Kyle‘as Lowry.

„Raptors“ apmaudas suprantamas. J. Valančiūnas pusfinalio serijoje vidutiniškai rinko po 18,3 taško, atkovojo po 12,7 kamuolio ir krepšį atakavo fenomenaliu 64 proc. taiklumu.

Sužinojęs, kad JV iškrito iš rikiuotės ilgesniam laikui nei planuota, „Raptors“ puolėjas DeMarre Carrolas skėstelėjo rankomis.

„Ką gi, atėjo laikas Bismackui Biyombo, turime ir dar keletą aukštaūgių. Labai labai apmaudu, tačiau tai yra NBA ir čia reikia naudotis galimybėmis, suteikiamais šansais. Štai dabar šansą turės kiti ir tikrai bandys juo pasinaudoti“, – pažymėjo D. Carrolas.

„Jis žaidė gerai, tikrai gerai. Tačiau kad trauma yra rimta, aš supratau jau tada, kai paaiškėjo, jog į aikštelę Jonas trečiose rungtynėse grįžti negalės. Labai apmaudi situacija, tačiau mes turime kitų vaikinų, kurie privalės kompensuoti Jono netektį. Serijoje mes pirmaujame ir kiti žmonės privalės daryti tai, ką aikštelėje darė J. Valančiūnas – statyti užtvaras, grumtis dėl kamuolių, rinkti taškus. Pasižiūrėsime, kas iš to išeis“, – kalbėjo Toronto ekipos strategas Dwane'as Casey.

Ketvirtosios serijos tarp „Raptrs“ ir „Heat“ rungtynės Majamyje vyks naktį iš pirmadienio į antradienį 3 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)