Šį sezoną banguojančiai rungtyniaujančios „Unicaja“ ekipos stratego galvoje atsirado ne vienas žilas plaukas. Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris Ispanijos žiniasklaidoje po nesėkmingų rungtynių ne sykį buvo maišytas su žemėmis, netgi „atleistas“, tačiau jis ir toliau vadovauja Malagos ekipai bei tvirtina savo posto taip lengvai nepaliksiantis.

„Spekuliacijų yra labai daug: jau buvo šnekama, kad mane pakeis Duško Ivanovičius, Nevenas Spahija arba šimtas kitų įvairių trenerių. Tačiau aš galvoju tik apie tai, kad noriu likti Malagos komandoje. Noriu pratęsti pradėtus darbus, noriu planuoti vasarą ir ateitį sieti su Malagos klubu. Neskleisdamas pozityvumo ir deklaruodamas, kad noriu pasitraukti, aš apskritai nieko negalėčiau reikalauti iš savo žaidėjų. Kai treneris į darbą neįdeda visos širdies, jis neturi teisės nieko prašyti iš kitų. Yra daug aplinkybių – šeimyninių ir asmeninių, kurios verčia daryti viską, kad likčiau čia“, – pareiškė J. Plaza.

Joanas Plaza

Didelį dėmesį viešame savo pasisakyme J. Plaza skyrė M. Kuzminskui, tapusiam tikru „Unicaja“ lyderiu. 26-erių metų 205 cm ūgio puolėjas iš Lietuvos šį sezoną sėkmingai žaidė ne tik Eurolygos turnyre, kur vidutiniškai rinko po 12 taškų ir atkovojo po 3,4 kamuolio, bet ir Ispanijos čempionate, kur jo vidurkis siekia 10,1 taško per susitikimą.

Susidomėjimą M. Kuzminsku jau išreiškė Stambulo „Fenerbahce“ klubas, lietuvis taip pat buvo siejamas ir su Maskvos CSKA, ir netgi su NBA rungtyniaujančia Bostono „Celtics“ ekipa.

„Nesvarbu, ar Mindaugas liks čia, ar išvyks kur nors kitur – svarbiausia, kad jis toliau tobulėtų. Jeigu Mindaugas pasiliktų, mes nepaprastai džiaugtumėmės matydami, kaip jis auga kartu su kolektyvu. Jeigu jis išvyks – palinkėsime kuo didžiausios sėkmės. Aš tikiu Mindaugu – jis turi neįtikėtiną talentą žaisti aukščiausio lygio europietišką krepšinį“, – pažymėjo J. Plaza.

Anot trenerio, lietuvis, kurio kontraktas su „Unicaja“ baigiasi šią vasarą, didžiųjų klubų dėmesio sulaukė ne dėl kelių itin rezultatyvių rungtynių, o dėl savo stabilumo ir sugebėjimo būti komandiniu žaidėju.

„Buvo dienų, kai Mindaugui nesisekė, kai per 10 minučių jis prarado keturis kamuolius. Tačiau tai buvo tiesiog bloga diena. M. Kuzminskas – tai žaidėjas, stabilizavęs savo žaidimą, kas ir daro jį labai paklausiu.

Juo domisi ne todėl, kad lietuvis demonstravo puikius asmeninius rezultatus sezono pradžioje, tačiau todėl, kad jis sugeba įsilieti į komandą, sugeba ją keisti“, – dėstė J. Plaza.

Anot katalono, jį žavi M. Kuzminsko universalumas.

„Mindaugui nelengva kovoti prieš fiziškai stipresnius, ne retai žemesnius ir šiurkštesnius puolėjus. Tačiau aikštėje jis gali labai daug ką. Leidau jam žaisti netgi atakuojančiu gynėju, mačiau, kaip treniruotėse jis rungtyniauja vidurio puolėjo pozicijoje. Juokauju, kad šiuos įgūdžius jis gavo iš savo brolio Sauliaus – gerokai aukštesnio ir „centru“ žaidusio krepšininko. Netgi esu sakęs Mindaugui, kad per treniruotes matau žaidžiantį ne jį, o jo brolį“, – nusišypsojo treneris.

„Aš juo rūpinuosi ir noriu, kad aikštėje Mindaugas nesivaržytų – žaistų drąsų krepšinį nuo pat aikštės vidurio, veržtųsi link krepšį. Žmonės mėgsta tai matyti, tai mėgsta visi. Jeigu jis išnaudos savo talentą, keliai jam atviri į pajėgiausius klubus“, – pažymėjo J. Plaza.

Anot trenerio, šį sezoną banguojantį komandos žaidimą nulėmė traumos ir komplektacijos klaidos, iš kurių reikia pasimokyti ateityje.

„Aš pažadu, kad mokysiuosi iš klaidų, kurios buvo padarytos šiame sezone. Man sunku būti klubo garsiakalbiu, kiekvieną dieną aiškintis prieš žiniasklaidą ir dėstyti, kas vyksta komandos viduje, tačiau peno apmąstymams po šio sezono bus daug“, – tikino jis.

Kalbėdamas apie „Unicaja“ ateitį J. Plaza pažymėjo, kad ateityje klubas turėtų siekti sugrįžti į Eurolygą, kurioje ateinantį sezoną tikrai nedalyvaus.

„Aš labai tikiuosi, kad po kelių metų Eurolygos komandų skaičius ir vėl išaugs iki 24, ir mes galėsime ten sugrįžti. Malagoje reikia kurti projektą, kuris būtų patrauklus ne tik žmonėms, bet ir žaidėjams, kad jie norėtų čia atvykti. Per pastaruosius keletą metų mes čia turėjome ne vieną talentingą žaidėją – Jaysoną Grangerį, Zoraną Dragičių, Domantą Sabonį. Tai žmonės, kurie turi puikią ateitį, perspektyvas. Žmonės Malagą mato kaip platformą, poziciją kilimui ir tai turi būti vienas iš klubo variklių“, – vylėsi jis.

Šiuo metu „Unicaja“ komanda Ispanijos čempionate su 17 pergalių ir 13 pralaimėjimų užima 6-ąją vietą. Iki reguliariojo sezono pabaigos ekipoms liko sužaisti po 4 rungtynes. Iš Eurolygos turnyro „Unicaja“ pasitraukė po TOP-16 etapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)