Atsidurti ne tik savo tėčio, bet ir jaunesniojo brolio šlovės šešėlyje – nelengva dalia, tačiau 24-erių Tautvydas su tuo jau seniai susitaikė. Buvęs Jono Valančiūno bendražygiu „auksinės kartos“ Lietuvos jaunimo rinktinėje T. Sabonis pasipuošė ne vienu medaliu (Europos 16-mečių, 18-mečių ir 20-mečių čempionato ir pasaulio 19-mečių čempionato auksas), bet ilgainiui tarsi pasitraukė į šešėlį.

Kaip sako pats 203 cm ūgio krepšininkas, jis niekada nebus toks, koks buvo jo tėtis, ir niekada nebus tuo, kuo pamažu tampa jaunesnysis jo brolis – krepšinio žvaigžde.

Ispanijoje gyvenančiam Tautvydui aukštumų aikštelėje pasiekti nepavyko, tačiau su kamuoliu lietuvis nesiskiria ir profesionaliai rungtyniauja antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje.

Įvaizdį kardinaliai pakeitęs ir plaukus užsiauginęs T. Sabonis prieš šį sezoną iš Malagos „Clinicas Rincon“ ekipos persikėlė į saulėtąją Maljorką, kur apsivilko „Palma Air Europa“ komandos marškinėlius. Komandai sezonas nebuvo ypatingas, ji liko už atkrintamųjų varžybų borto, tačiau pačiam Tautvydui keletą kartų pavyko pademonstruoti savo giminės jėgą.
Jam visiškai tas pats, kur pasukti – Domantas tiesiog nori į komandą, kuri lygiai taip pat rodys susidomėjimą juo pačiu.
Tautvydas Sabonis
Štai paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse jis pelnė 20 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir su 27 naudingumo balais tapo naudingiausiu visos lygos turo krepšininku.
Tautvydas Sabonis

Šiuo metu T. Sabonis atostogauja, tačiau tai darydamas bene geriausiai iš visų žino, kaip už Atlanto sekasi jo broliu Domantui, šį sezoną nusprendusiam išmėginti save NBA naujokų biržoje.

„Sezonas jam buvo puikus, tiesiog nuostabus. Gegužės 8-ąją Domantas laikys paskutinius egzaminus, o vėliau prasidės tikras maratonas“, – Ispanijos žiniasklaidai pasakojo su broliu nuolat susiskambinantis Tautvydas.

D. Sabonis trauktis jau nebeturi kur: sudaręs sutartį su krepšininkų agentūra, į NCAA lygą jis sugrįžti nebegalės. Paklaustas, kaip vertina tokį brolio sprendimą, Tautvydas prisipažįsta tikintis jaunėlio gyvenimo galimybe.

„Apie šį sprendimą mes kalbėjomės labai daug, tačiau apsispręsti galų gale jam vis tiek reikėjo pačiam. Domantas nori prisistatyti pasauliui ir, mano nuomone, jis jau įrodė, kad gali žaisti NBA, – pažymėjo T. Sabonis.

NBA naujokų biržos specialistai D. Saboniui prognozuoja itin aukštą šaukimą. Pavyzdžiui, ESPN analitikas Chadas Fordas mano, kad lietuvis bus pašauktas 12-uoju numeriu – šis kvietimas priklauso Jutos „Jazz“ klubui.

Visgi, anot T. Sabonio, jo broliui nėra didelio skirtumo, kuriame NBA klube atsidurti.

„Jam visiškai tas pats, kur pasukti – Domantas tiesiog nori į komandą, kuri lygiai taip pat rodys susidomėjimą juo pačiu. Jis nori patekti į komandą, kuriai galėtų padėti“, – pažymėjo „Tuti“ Ispanijoje vadinamas Tautvydas, šiemet ir pats skridęs už Atlanto pasimatyti su jaunesniuoju savo broliu.

Miss My Bro's. Miss The Good Old Days When We Lived Under The Same Roof 🔥❤️🇱🇹. #FunTimes #BigBro #BabyBro

A photo posted by Tautvydas Sabonis (@tsabonis22) on Jan 21, 2016 at 6:57am PST

Kol Domanto laukia itin karštas pasirengimas naujokų biržai ir bendravimas su NBA klubų atstovais, T. Sabonis Ispanijoje turi savų planų. Sugrįžęs į antraisiais namais Sabonių šeimai tapusią Malagą jis šiek tiek atsipūs ir pradės rengtis antrajam savo sezonui „Palma Air Europa“ gretose.

„Jau kurį laiką galvoju tik apie tai, kaip leisiu laiką Malagoje ir pamažu ruošiuosi naujam sezonui. Reikia pradėti stiprinti kojas, atlikti taktinį darbą tam, kad ateinančiais metais galėčiau būti naudingesnis savo komandai. Labai norėčiau, kad ateinantys metai būtų geresni ir man, ir Maljorkos komandai – esame labai kovingas kolektyvas, o šiemet mums keletą kartų tiesiog velniškai nepasisekė“, – sakė jis.

„Tikiuosi, kad kartu su komanda, kurią šiemet pjovė traumos, aš tobulėsiu kartu, padėsiu jai būti geresnei ir pats tapsiu dar geresniu žaidėju“, – pažymėjo Tutis.

Be Domanto ir Tautvydo, Arvydas ir Ingrida Saboniai turi dar du vaikus – vyriausiąjį sūnų Žygimantą ir jaunėlę dukrą Aušrinę.

☀️🐶.

A photo posted by Tautvydas Sabonis (@tsabonis22) on Apr 23, 2016 at 3:48am PDT

❤️🐶✌🏻️

A photo posted by Tautvydas Sabonis (@tsabonis22) on Feb 12, 2016 at 12:16pm PST

Love Having The Little Sis Visit Me On My 3 Day Break ❤️🔥. #Palma #allblackeverything 📷: @paulinafrukacz

A photo posted by Tautvydas Sabonis (@tsabonis22) on Jan 30, 2016 at 10:28am PST

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)