Netrukus 24-ąjį gimtadienį švęsiantis 210 cm ūgio J. Valančiūnas prieš 26-erių metų 213 cm ūgio H. Whiteside'ą. Tai – Lietuvos krepšinio aistruolius labiausiai dominanti mikrodvikova Toronto ir Majamio ekipų akistatoje, traukianti ir NBA analitikų dėmesį.

H. Whiteside'as šį sezoną jau užsitarnavo keletą epitetų. Jis – ir NBA blokų karalius (vidutiniškai po 3,4 blokuoto metimo per rungtynes), ir vienas didžiausių lygos blogiukų, nevengiančių pasišvaistyti alkūnėmis ir provokuoti varžovus. Taip pat – jis vienas didžiausių lygos „vaikų“, neretai stebinantis naiviais ir šypseną keliančiais pranešimais.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodžius statistinei informacijai, kad H. Whiteside'as yra pirmasis žmogus po legendinio K. Abdul-Jabbaro, per sezoną blokavęs 250 metimų ir pats krepšį atakavęs 60 proc. taiklumu, amerikietis pasipiktino.

„Juokinga, kad žiniasklaida niekada nekalba apie tokius dalykus. Juk taip kuriama istorija“, – pareiškė jis.

Keistai H. Whiteside'as elgiasi ir prieš artėjančią seriją su „Raptors“. Socialiniuose tinkluose jis neseniai publikavo vaizdo įrašą, kuriame lyg pašėlęs mėto mažus kamuoliukus į krepšinio aparatą ir lygina save su Stephenu Curry, o vėliau pasidalino savo nuotrauka prie kompiuterio, kur įamžintas žaidžiantis šaudyklės tipo žaidimą. „Mūšiams pasiruošęs“, – deklaravo H. Whiteside'as.

Visgi tai yra tik viena H. Whiteside'o charakterio pusė. Žengęs į aikštę aukštaūgis neretai tiesiog sužvėrėja. Per visą sezoną milžinas užsidirbo 7 technines, 1 nesportinę pražangą ir 2 sykius buvo išvarytas iš aikštės, o šiemet tęsia savo pradėtą darbą.

Pastarąjį kartą H. Whiteside'as „pasižymėjo“ per rungtynes su San Antonijaus „Spurs“, kuomet alkūne smogė Bobanui Marjanovičiui ir buvo išvytas iš aikštės.

Kad kova tarp J. Valančiūno ir H. Whiteside'o bus kaip reta nuožmi, pažymi ir JAV krepšinio ekspertai.

„Mūšis bus šiurkštus ir žiaurus. Bus alkūnių, bus blokų. Čia bus ir pražangų, daug pražangų, tačiau „Raptors“ ekipa šiam mūšiui yra pasirengusi geriau, nes rezerve yra atsarginis vidurio puolėjas Bismackas Biyombo“, – naktį iš antradienio į trečiadienį prasidėsiančią „Raptors“ ir „Heat“ dvikovą anonsuoja CBSsports.com korespondentas Jamesas Herbertas.

„Mes tam pasiruošę“, – į šią frazę atsakymą buvo parengęs B. Biyombo.

Tuo metu buvęs „Raptors“ vyriausiasis treneris Samas Mitchellas, dirbęs Toronte 2004-2008 metais, prognozuoja, kad J. Valančiūnui bus labai sunku įveikti H. Whiteside'o gynybą.

„H. Whiteside'o gynybą gali pažeisti aukštaūgis, kuris atsitraukia ir pataiko iš distancijos. Bet J. Valančiūnas yra baudos aikštelės stiliaus žaidėjas ir H. Whiteside'as gali paversti niekais tai, ką bandys padaryti jo varžovas. Hassanas yra daug geresnis atletas. J. Valančiūnas turi stiprų kūną ir moka rinkti taškus, bet jam bus labai sunku šioje akistatoje“, – tikino S. Mitchellas.

NBA legenda Charlesas Barkely nesiryžo suteikti pranašumo nė vienam šios serijos „centrui“.

„Man patinka ši mikrodvikova. Labai patinka“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad nespės, kas laimės seriją, kol nepamatys pirmo mačo.

Įdomu tai, kad J. Valančiūnas uždirba gerokai daugiau, nei į NBA lygoje tik praėjusiame sezone įsitvirtinęs H. Whiteside'as. J. Valančiūno alga šį sezoną siekia 4,6 mln. dolerių, o H. Whiteside'as uždirba „tik“ 981 tūkst. dolerių.

Visgi tai tikrai ne priežastis atsipalaiduoti – įprasta sakyti, kad aikštelėje žaidžia ne pinigai, ką antrą sezoną NBA lygoje ir demonstruoja H. Whiteside'as. Šį sezoną, be 3,4 blokuoto metimo vidurkio, jis statistiškai per mačą renka po 14,2 taško ir atkovoja po 11,8 atšokusio kamuolio.

Tuo metu J. Valančiūno vidurkis šiame sezone siekia 12,8 taško, atkovoja po 9,1 atšokusio kamuolio ir blokuoja po 1,4 varžovo metimo.

Pirmoji lietuvio ir amerikiečio akistata NBA Rytų konferencijos pusfinalyje prasidės trečiadienio naktį 3 val. Toronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)