Savo pyktį ir nusivylimą Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir jos sprendimu skirti sankcijas „Lietuvos rytui“ išreiškęs klubo viceprezidentas D. Gudelis konstatavo – savi išdavė savus.

„Toks LKF sprendimas nemaloniai nustebino „Lietuvos rytą“. Šį įvykį galime vadinti Lietuvos krepšinio bendruomenės išdavyste – savi išduoda savus. Arvydas Sabonis turbūt mąstė panašiai kaip Vytautas Didysis per „Žalgirio mūšį“, kai jis paaukojo žemaičius. Mes esame auka, mus išdavė ir paaukojo“, – vaizdžiai situaciją iliustravo D. Gudelis.

Apie bendruomeniškumą ir darbą kartu kalbėjo Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

„Trumpame laike nebuvo galimybės priimti kitokio sprendimo. Bet jeigu ilgalaike prasme, tai diskusijos turi būti bendros: tiek lygos, tiek federacijos, tiek klubų. Turime čia nesipjauti ir kartu atstovėti savo poziciją“, – sakė P. Motiejūnas.

Jam pritarė ir Sergejus Jovaiša: „Susivienijus būtų buvę galima pasiekti didesnių rezultatų.“

Savo ruožtu LKL direktorius Romualdas Brazauskas tik dar kartą patvirtino, kad „Lietuvos rytas“ kitą sezoną tikrai nebus šalinimas iš Lietuvos pirmenybių.

„Mes turime vadovautis savo nutarimais. LKL yra dešimt klubų. Prieš porą mėnesių buvo priimtas nutarimas, kad klubai patys gali nuspręsti, kur jiems žaisti. Mes to susitarimo ir laikomės, kitokio sprendimo nebuvo.

Neįsivaizduoju situacijos, kurioje „Lietuvos rytas“ galėtų būtų pašalintas. Tai yra vienas stipriausių mūsų klubų, kuris kuria vieną didžiausių pridėtinių verčių“, – kalbėjo R. Brazauskas.

Laidos „Forumas“ vedėjas žurnalistas Edmundas Jakilaitis taip pat paskambino FIBA direktoriui Kamiliui Novakui, kuris bandė paaiškinti visą susidariusią situaciją.

„Tarybos sprendimas buvo paskelbtas, buvo informuota visa visuomenė. Šis sprendimas buvo pateiktas kovo 22 dieną, jis buvo viešai žinomas. Federacija mano, kad tai yra teisingas sprendimas ir yra sutartys, kurių reikia laikytis. Šeštadienį FIBA aptars visus klausimus ir bus priimtas galutinis sprendimas dėl šalių dalyvavimo turnyruose“, – kalbėjo K. Novakas.

Visgi paklaustas, ar tokie grasinimai išmesti rinktines iš pasaulinių turnyrų turi kažką bendro su sportu, K. Novakas protingai išsisuko.

„Atsiprašau, bet aš nepriimu žodžio „grasinimai“. FIBA yra labai svarbus organas, kuris gali priimti tam tikrus sprendimus“, – sakė FIBA vadas.

Diskusijos dalyviai iškėlė ir tokį klausimą – kodėl FIBA visiškai nesikiša į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) veiklą? LKL prezidentas Remigijus Milašius turėjo paprastą atsakymą.

„Jų galvelės per silpnos, – apie FIBA nesugebėjimą pagąsdinti NBA rėžė R. Milašius. – Ponui Davidui Sternui lenkiu galvą – kokią lygą jis sukūrė! Aš seku jo pavyzdžiu. FIBA neturi kam vadovauti, tik Europai, nes daugiau nėra kokiam krepšiniui vadovauti. Jie mato, kad čia yra pagrindiniai žaidėjai, tad jie nori paimti piniginius srautus ir valdyti per save. Laukia tas pats, kas futbole, bet aš tikiu, kad klubų savininkai to neleis ir, kaip NBA komandų vadovai, šantažui nepasiduos.“

Galiausiai Eurolygos atstovas Eudardas Scottas pripažino, kad kol kas nėra galimybių didinti komandų skaičiaus kitame sezone, bet ateityje bus apie tai svarstoma. Teigiama, kad šansus prisijungti prie elito turės visi klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)