2011-ųjų birželį dauguma kanadiečių kraipė galvomis, matydami šį laibą lietuvaitį žengiantį ant scenos su „Raptors“ kepurėle, bet prabėgus beveik 5 metams tie patys sirgaliai jau „nešioja“ JV ant rankų.

213 cm ūgio centro iš Utenos žvaigždė praėjusią naktį „Air Canada Center“ arenoje sužibo taip ryškiai, kad užgožė net ir didžiausias NBA superžvaigždes – J. Valančiūno vedamas „Raptors“ atkrintamosiose varžybose laimėjo po beveik dvejų metų pertraukos ir nutraukė 7 nesėkmių iš eilės seriją.

Monstrišką JV pasirodymą, ypač pirmoje mačo pusėje (19 taškų ir 10 atkovotų kamuolių), „Raptors“ klubas palygino su mitiniu karaliumi Midu, kurio prisilietimai viską paversdavo auksu.

JV's got the 'Midas Touch' tonight.

19 & 10 for #BigScience. #RTZ
— Toronto Raptors (@Raptors) April 19, 2016

98:87 palaužęs Indianos „Pacers“ krepšininkus Toronto klubas išlygino Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos iki keturių pergalių rezultatą 1-1.

Įspūdingą pasirodymą pirmadienį surengęs J. Valančiūnas pagerino asmeninį atkrintamųjų rezultatyvumo rekordą. Lietuvio sąskaitoje – 23 taškai (10/18 dvitaškiai, 3/4 baudos), 15 atkovotų, 1 perimtas kamuolys, 2 blokai, 1 klaida ir 4 pražangos per 31 minutę ir tapo vienu iš pagrindinių Toronto sporto žiniasklaidos herojų.

Scola wisely said pre-game don’t freak out: https://t.co/TktPs4V0yL Plus the cover: pic.twitter.com/IGEXayCmC6
— Ryan Wolstat (@WolstatSun) April 19, 2016

Ypač galingai uteniškis pradėjo susitikimą: vien per pirmą kėlinį įmetė 13 taškų (6/7 dvitaškiai) ir sugriebė 7 atšokusius kamuolius, o per pirmą pusę spėjo surinkti ir dvigubą dublį – 19 taškų ir 10 po krepšiais nusiimtų kamuolių.

„Labai džiaugiausi dėl Jono. Visi norėjo, kad šis vaikis taptų superžvaigžde vos tik atvykęs. Bet vėlgi, niekas neužkariauja lygos, vos tik į ją atėjęs. Jis augo, jis tobulėjo, jis sunkiai dirbo. Tikrai juo didžiuojuosi. Matydamas, kaip jis tobulėja aikštėje, jaučiuosi gerai“, – mūsiškį liaupsino Dwane'as Casey.

„Bet tai dar ne pabaiga – jis tikrai taps geresnis. Šio jauno vyruko potencialas – beribis“, – pridėjo „Raptors“ treneris.

Pirmoje dvikovoje JV taip pat pasižymėjo dvigubu dubliu – 12 taškų ir 19 atkovotų kamuolių.

„Kovoje prieš jų aukštaūgius mūsų rankos buvo tiesiog surištos“, – pripažino Frankas Vogelis, kuris ir vėl nerado jokių priešnuodžių prieš ilgarankį JV.

Ties Kyle'u Lowry ir DeMaru DeRozanu savo gynybą koncentravę „Pacers“ buvo skaudžiai nubausti. Nors vadinami „Raptors“ lyderiai ir vėl nepaaiškinamai švaistė pro šalį (per pirmą pusę kartu pataikė vos 3 metimus iš 18-os, o per visą mačą – 9-is iš 31-o), dar kartą „Raptors“ neapginti savo namų aikštės nebuvo nusiteikęs J. Valančiūnas.

„Jis buvo didis, iš tikrųjų, – pripažino „Pacers“ lyderis Paulas George'as. – Mes atlikome puikų darbą stabdydami K. Lowry ir D. DeRozaną, bet Valančiūnas atsiskleidė. Jis yra tas žmogus, kuris kelia mums daugiausiai problemų ir mes turime tai kažkokiu būdu išspręsti.“

„To anksčiau niekas nėra pasakęs. Bent jau ne NBA superžvaigždė. J. Valančiūnas ėmė kurti savąją žvaigždę – jis tikrai ne vienadienė sensacija“, – savo tekstą pozityvia gaida užbaigė „Toronto Sun“ apžvalgininkas Steve'as Simmonsas.

Jonas Valanciunas with a strong performance in Game 2.

A photo posted by NBA on ESPN (@nbaonespn) on Apr 18, 2016 at 7:14pm PDT

Tačiau pats JV tradiciškai išliko kuklus.

„Aš tiesiog darau savo darbą, aš einu į mūšį ir kovoju Aš dedu visą širdį į kiekvieną metimą, į kiekvieną bandymą kovoti dėl atšokusio kamuolio, – sakė J. Valančiūnas. – Ir nereikia pulti į ekstazę. Tai tik antros rungtynės, mums liko dar mažiausiai trejos, todėl reikia nusiraminti, daryti tą patį aikštėje ir vėl žengti ant parketo su ta pačia energija. Darbas dar nepadarytas.“

Trečiosios serijos rungtynės penktadienio rytą 2.30 val. Lietuvos laiku jau bus žaidžiamos Indianoje.

Visas likusios serijos tvarkaraštis:

3 rungtynės – Indianoje balandžio 22 d. 2.30 val. Lietuvos laiku
4 rungtynės – Indianoje balandžio 23 d. 22.00 val. Lietuvos laiku
5 rungtynės* – Toronte balandžio 26 d.
6 rungtynės* – Indianoje balandžio 29 d.
7 rungtynės* – Toronte gegužės 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)