„Greitai ketinu pasikalbėti su savo šeima, broliu Janiu ir priimti sprendimą, – „New York Post“ žurnalistui pasakojo vienas iš 25 Latvijos rinktinės kandidatų. – Aišku, aš turiu išklausyti ir kai kurių klubo asmenų, nes komanda man yra numeris vienas.“

„Akivaizdu, kad noriu atstovauti savo šaliai, bet turiu priimti protingą sprendimą – reikia išklausyti svarbių žmonių nuomonės. 100 proc. dar nesu apsisprendęs, todėl ramiai pagalvosiu ir priimsiu sprendimą“, – pasakojo 221 cm ūgio latvis.

Šiuo metu peties traumą besigydantis K. Porzingis vos tik pasibaigus sezonui planavo išvykti į Latviją, o vėliau aplankyti savo draugus Sevilijoje. Tačiau „Knicks“ atstovai paprašė krepšininko savo kelionę atidėti tol, kol sugis petys.

„Liksiu Niujorke tol, kol būsiu 100 proc. sveikas“, – sakė latvis.

Olimpinis krepšinio turnyras pirmą kartą bus organizuojamas trijose skirtingose šalyse, o iš viso jame dalyvaus 18 ekipų. Prieš savaitę buvo paskelbta, kad olimpinės atrankos vyks Italijoje, Serbijoje ir Filipinuose.

Latviai, kurie galimybę kovoti dėl bilieto gavo tik palankiai susiklosčius šeimininkų rinkimams, sulaukė sėkmės ir burtų traukimo ceremonijoje: Belgrade vyksiančios atrankos B grupėje mūsų kaimynai grumsis su čekais ir japonais.

Triumfavę savo pogrupyje jie įgytų teisę finaliniame mače dėl vienintelio kelialapio stoti į dvikovą prieš A grupės laimėtoją – šeimininką Serbijos, Angolos arba Puerto Riko komandą. Atrankos varžybos vyks liepos 4-10 dienomis.

Vis tik laikinasis „Knicks“ treneris Kurtas Rambis kiek anksčiau viešai išreiškė norą, kad K. Porzingis neatstovautų rinktinei, o visą savo dėmesį vasarą sukoncentruotų antrajam savo sezonui NBA lygoje.

„Po sezono didžiąją dalį laiko praleisiu Niujorke. Aplink mane puikūs treneriai – Kurtas, Philas Jacksonas. Mokytis iš jų – man ypatinga patirtis. Ypač pirmame karjeros tarpsezonyje, nes jie turi aiškią viziją, kur man reikia tobulėti“, – vasaros planus atskleidė pats Latvijos supertalentas.

Ketvirtasis praėjusios NBA naujokų biržos šaukimas šiame sezone per kiekvienas rungtynes vidutiniškai rinko 14,3 taško, 7,3 atkovoto kamuolio ir 1,9 bloko.

Galvos skausmas – ir Prancūzijos lyderiui

Dėl vieno iš savo lyderių susirūpino ir Prancūzijos rinktinė – Nicolas Batumas viešai pareiškė vis dar nežinantis, ar padės nacionalinei komandai prasiskinti kelią į Rio de Žaneirą.

203 cm ūgio puolėjas su Šarlotės „Hornets“ klubu pateko į NBA atkrintamąsias varžybas, todėl sėkmės atveju sezonas gali užsitęsti iki gegužės vidurio ar net birželio pradžios.

Maža to, vasarą prancūzas taps neapribotu laisvuoju agentu. O štai laisvųjų agentų turgus, kurio metu NBA komandos ieško žaidėjų, galinčių pasirašyti ilgalaikes sutartis, prasideda liepos 1-ąją.

Ir visos derybos dažnai trunka apie porą savaičių – tai akivaizdžiai kertasi su olimpinio atrankos turnyro tvarkaraščiu.

Maniloje prancūzai varžysis B grupėje kartu su Filipinais ir Naująja Zelandija. Įveikę abu šias komandas jie dėl vienintelio kelialapio į Braziliją kautųsi prieš Kandą, Turkiją arba Senegalą.

„Šiuo metu nežinau, – paklaustas, ar padės rinktinei, atsakė N. Batumas. – Vis dar tęsiasi NBA sezonas, laukia agentų turgus ir kiti dalykai, dėl kurių vis dar šnekame. Bet stengsiuosi daryti viską, kad galėčiau prisijungti prie komandos.“

Šiame NBA sezone 27-erių N. Batumas pelno po 14,9 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)