Šiandien krepšinio kuluaruose pasklido kalbos, kad dar prieš sezoną, ruošdamiesi galimai tarpusavio dvikovai, „Žalgirio“ ir „CSKA“ klubų vadovai susitarė, kad jei šioms komandoms teks susitikti, Maskvoje ant parketo pasirodys du legendiniai krepšininkai – Arvydas Sabonis ir Vladimiras Tkačenka.

Priežastis paprasta – norėdami į areną pritraukti kuo daugiau žiūrovų ir sukelti ažiotažą, „CSKA“ vadovai kauniečiams pažadėjo milžinišką premiją, jei šie įkalbės Sabą išbėgti į aikštelę. Skolų smaugiamo Lietuvos čempionų klubo vadovai nėrėsi iš kailio mėgindami įvykdyti šią, iš pirmo žvilgsnio, neįmanomą misiją, ir, panašu, kad jiems pavyko.

Tiek Sabonis, tiek ir Tkačenka paslapčia buvo įtraukti į abiejų komandų paraiškas, o susitarus su Eurolygos vadovybe, oficialiai ši informacija niekur paskelbta nebuvo. Vis dėlto, lieka neaišku kada šie žaidėjai pasirodys aikštėje ir kiek joje praleis laiko.

Tačiau tokia intriga, neabejotinai, turėtų sukelti dar didesnį susidomėjimą šio vakaro dvikova. Be jokios abejonės, nė vienas iš žaidėjų šiuo metu nėra optimalios sportinės formos, o ir solidus amžius neleis jiems pademonstruoti to žaidimo, kuris prieš trisdešimt metų varė iš proto krepšinio gerbėjus tiek Lietuvoje, tiek ir Rusijoje.

Vis dėlto, galimybė abu legendinius krepšininkus dar kartą išvysti aikštelėje kovojančius vienas prieš kitą – išskirtinė ir, ko gero, daugiau niekuomet nepasikartos. Tai kartu ir šansas jaunajai krepšinio gerbėjų kartai pajusti tą atmosferą, kuri tvyrodavo „Žalgiriui“ ir „CSKA“ kovojant dėl Sovietų Sąjungos čempionų titulo.

Kiek teko bendrauti su „Žalgirio“ vadovais, jie teigė, kad Sabas šioms rungtynėms ruošėsi labai atsakingai – kelias savaites jis kartu su pagrindine komanda plušėjo treniruotėse ir mokėsi Šarūno Jasikevičiaus braižomų derinių, kad išbėgęs į aikštę nebūtų tik statistas. Visi puikiai žinome, kad net būdamas 39-erių Sabas sugebėjo tapti tiek Eurolygos reguliariojo sezono, tiek ir Top 16 etapo MVP. Nuo to laiko praėjo daugiau nei dešimtmetis ir šį vakarą Sabas turės puikią galimybę įrodyti, kad jis dar turi parako.

O dviejų legendinių ne tik komandų, bet ir krepšininkų dvikovą, kurią komentuosiu tiesiogiai, nuo 20:00 val. galėsite stebėti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)