50 pergalių ribą „Raptors“ klubas pasiekė pirmą kartą per visą savo istoriją NBA lygoje, o J. Valančiūnas buvo vienas iš pagrindinių herojų aikštėje.

Tai atspindi ir statistika, ir atsiliepimai bei pagyros, kurių J. Valančiūnas sulaukė pasibaigus rungtynėms su „vanagais“ iš Atlantos.

„Toronto komanda saugojo kamuolį, vertė varžovus klysti, kontroliavo lentą ir maitino Joną Valančiūną kamuoliais. Artėja atkrintamųjų varžybų metas, kai žaidimas taps lėtesnis, daugiau koncentruotas į baudos aikštelę. O kai J. Valančiūnas sugeba išplėsti savo puolimo arsenalą, jis tampa daugiau nei ginklu“, – po susitikimo džiaugsmo neslėpė „Toronto Sun“ reporteris Franckas Zicarelli.

J. Valančiūno benefisas puolime:

Lietuvos rinktinės centras susitikimą pradėjo stato penkete, žaidė beveik 31 minutę (30:58), pataikė 9 dvitaškius iš 13 ir 1 baudą iš 2, perėmė kamuolį, blokavo metimą, 3 kartus suklydo, bet išnaudojo 6 pražangų limitą iki mačo pabaigos likus žaisti 1 min. 20 sek.

Kaip pastebi „Toronto Star“ analitikas Dougas Smithas, J. Valančiūnui šį kartą teko nelengva užduotis – gintis prieš mobilius ir iš toli pataikyti galinčius varžovų aukštaūgius, tačiau 210 cm ūgio lietuvis su šiuo iššūkiu susidorojo.

„Nepaisant situacijos, J. Valančiūnas su iššūkiu susidorojo ir netgi baudė Atlantos komandą kitoje aikštės pusėje“, – pažymi analitikas.

Itin svarbus Jono indėlis neprasprūdo ir pro lietuvį dėl gynybos neretai pakritikuojančio „Raptors“ stratego Dwane'o Casey akis.

„Susiduriant su tokiu varžovų žaidimu aukštaūgiui neretai tenka gintis prieš žemesnius krepšininkus. Tačiau J. Valančiūnas atliko puikų darbą. Jis baudė oponentus po krepšiais, tiesiog puikiai kovojo dėl kamuolių, dominavo po lenta ir būdamas aikštelėje leido kurtis kitiems progas atakuoti iš toli“, – kalbėjo D. Casey.

J. Valančiūnas pokštauja su DeMaru DeRozanu:

„Raptors“ žaidimą analizuojantis portalas „Raptors Republic“ taip pat gyrė J. Valančiūną ir skyrė jam patį aukščiausią balą – A+.

„Jonas buvo ant bangos pirmajame ketvirtyje, kai pelnė 10 taškų, jis aktyviai žaidė gynyboje. Žinoma, jie nustojo jam duoti kamuolį jo „tuščiame“ antrajame ketvirtyje, tačiau verta pažymėti, kad to kėlinio metu „Raptors“ puikiai atakavo iš toli. Apskritai vertinant, JV buvo labai naudingas ir surengė vieną geriausių gynybinių pasirodymų“, – konstatavo „Raptors Republic“.

„Raptors“ (50/24) užima antrą vietą Rytų konferencijoje ir išsaugojo galimybę pavyti Rytuose pirmaujantį Klivlando „Cavaliers“ (52/22) klubą. „Hawks“ yra trečioje pozicijoje Rytuose.

Tai buvo ketvirta „Raptors“ komandos pergalė tarpusavio susitikimuose iš eilės, nors „Hawks“ klubas dar pirmauja tarpusavio mačų serijoje 42-36.

Kitas NBA lygos reguliaraus sezono rungtynes Toronto ekipa naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku svečiuose žais su penktoje pozicijoje Vakarų konferencijoje esančiais Memfio „Grizzlies“ (41/34) krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)