11 dvitaškių iš 15 ir net 27 taškai prieš būsimą Europos vicečempionę – tikrai skambi statistika tuomet dar 19-mečiui Austrijos supertalentui, praėjusią vasarą tiesiog siautėjusiam per kontrolines rungtynes su Lietuvos rinktine.

Bet sugrįžęs į universitetą ir žaisdamas NCAA čempionate J. Poeltlas ir toliau įrodinėja, kad ne be reikalo yra vadinamas vienu geriausiu savo kartos Europos žaidėju. Šią vasarą vyksiančioje NBA naujokų biržoje „Draft Express“ jam prognozuoja net 6-ąjį šaukimą.

Nors netrukus 20-ą gimtadienį minėsiančiam D. Saboniui taip pat piešiama graži karjera NBA, akistata su 5 cm aukštesniu ir metais vyresniu austru mūsiškiui bus tikras išbandymas. Kodėl? Todėl, kad J. Poeltlo negali sustabdyti net ir dviguba varžovų gynyba.

Pirmame „Kovo beprotybės“ etape Jutos „Utes“ komanda jau eliminavo vienus „buldogus“ – Fresno studentus (69:80).

„Mane varžovai dažnai dvigubina, – dar prieš šią akistatą išskirtiniam dėmesiui pasirengęs buvo austras. – Bet iš tiesų man nėra skirtumo, kaip jie stengsis prieš mane gintis. Aš priimsiu viską, ką jie į mane mes.“

Kad ir kaip „buldogai“ stengėsi, sustabdyti J. Poeltlą sekėsi itin sunkiai – jis ne tik pelnė 16 taškų (5/11 dvit., 6/9 baud. met.) ir atkovojo 18 kamuolių, bet ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Būtent pastarasis rodiklis iliustruoja centro universalumą – pritraukęs kelis oponentus, jis nesistengia vienas pralaužti jų gynybos, o ieško komandos draugų, kurie už rizikingą gynybą varžovus baudžia tritaškiais metimais.

Šiame NCAA sezone antrakursis J. Poeltlas vidutiniškai renka 17,6 taško ir 9 atkovotus kamuolius. Pagal asmeninę statistiką D. Sabonis savo būsimam varžovui nė kiek nenusileidžia – 17,4 taško ir 11,6 atkovoto kamuolio.

Lietuvis pirmame atkrintamųjų varžybų etape pelnė 21 tašką, po krepšiais sugriebė 16 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei padėjo Gonzagos „Bulldogs“ ekipai eliminuoti mačo favoritais laikytus „Setan Hall Pirates“ krepšininkus (68:52).

Intriguojanti Europos krepšinio talentų ir jų atstovaujamų komandų akistata Denverio „Pepsi Center“ arenoje vyks naktį iš šeštadienio į sekmadienį 2.40 val. Lietuvos laiku.

„Šiam mačui ruošiuosi kaip kitoms eilinėms rungtynėms. Tačiau reikia pripažinti, kad Jakobas – labai geras, netgi nepaprastai talentingas žaidėjas. Esu žaidęs prieš jį anksčiau. Aš žinau, koks jis yra geras ir aš turėsiu rimtai padirbėti“, – kalbėjo lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)