Lietuvos krepšinyje – paradoksas.

„Pieno žvaigždės“ praėjusį penktadienį komandos sudėtyje įregistravo puolėją iš Ukrainos Stanislavą Timofejenką.

Šeštadienį pasipildė ir traumų praretintas „Vytautas“, pasikvietęs kitą ukrainiečių aukštaūgį Sergejų Zagrebą.

Abu jie buvo komandos draugai Dniepropetrovsko „Dnipro“ klube. Tiksliau, tebėra, mat sekmadienį tiek vienas, tiek kitas gynė „Dnipro“ garbę Ukrainos „Superlygos“ rungtynėse su Kijevo „Budivelnik“.

Kaip Lietuvos klubams pavyko įregistruoti legionierius, kurie žaidžia kitoje profesionalioje ekipoje?

Krepšinis.lt to pasiteiravus LKL varžybų direktoriaus Sauliaus Samulevičiaus, pastarasis pateikė Ukrainos krepšinio federacijos (FBU) krepšininkams išduotus paleidžiamuosius raštus.

Abu jie – datuoti kovo 4 d. O kovo 6 d. – praėjus dviems dienoms – S. Timofejenka ir S. Zagreba išbėgo ant parketo vilkėdami „Dnipro“ marškinėlius.

„Labai keista – šiaip Ukrainoje jie žaisti jau nebegalėjo“, – sužinojęs apie ukrainiečių viražus, stebėjosi S. Samulevičius.

Mįslingą situaciją bandė paaiškinti FBU generalinis sekretorius Vladimiras Drabikovskis.

Jo teigimu, federacija nėra pripažinusi „Superlygos“ oficialiu turnyru, todėl jo dalyviais nesidomi ir santykių tarp klubų bei žaidėjų nereguliuoja.

Pernai Ukrainos krepšinį sukrėtė skilimas, po kurio stipriausi šalies klubai pasidalino į dvi stovyklas ir rungtyniauja atskiruose čempionatuose.

Stanislavas Timofejenka (dnipro.ua nuotr.)

Kovos „Superlygoje“ kaip tik pasiekė apogėjų: „Dnipro“ ir „Budivelnik“ šiuo metu finale grumasi dėl titulo. Pirmą serijos mačą sekmadienį buvę Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai iš Dniepropetrovsko laimėjo 70:51, o 19 taškų surinkęs S. Timofejenka buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. S. Zagreba pridėjo 2 taškus.

Ar „Pieno žvaigždžių“ ir „Vytauto“ atstovams nevirpa širdys, kad jų žaidėjai, kaudamiesi dėl laurų kitoje šalyje, gali patirti traumą?

„Mes leidome S. Timofejenkai sužaisti dvejas rungtynes sename klube. Pas mus jis turėtų atvykti maždaug kovo 12 d. Jeigu gaus traumą – nieko nepadarysi. Jo sutartis dar nėra įsigaliojusi – tai įvyks tik po medicininio patikrinimo“, – Krepšinis.lt aiškino Pasvalio klubo vadovas Arūnas Burkevičius.

Savo ruožtu, „Vytauto“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus prisipažino buvęs įspraustas į kampą po to, kai peržiūroje dalyvavęs serbas Nemanja Bezbradica negavo Mostaro „Zrinjski“ ekipos paleidžiamojo rašto.

„Mums nebebuvo kito pasirinkimo. Sprendimui priimti turėjome gal dvi valandas, o pasiūlos nebuvo jokios. Ir ukrainietį pasiūlė paskutinę akimirką. Kitos išeities neturėjome, nes Vilmantas Dilys – traumuotas. Jeigu viskas bus gerai, S. Zagreba turėtų atvažiuoti po savaitės. Žinau tik tai, kad blogiau vis tiek nebus. Kaip bebūtų, aukštas žmogus mums yra aukso vertės“, – Krepšinis.lt dėstė V. Šeškus.

Naujokus LKL klubams buvo leidžiama registruoti iki kovo 6 d. Iki sezono pabaigos komandas galės papildyti nebent jaunieji Lietuvos krepšininkai iki 21 metų amžiaus.

Stanislavo Timofejenkos paleidžiamasis raštas
Sergejaus Zagrebos paleidžiamasis raštas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)