Pagirtina kova dėl atšokusių kamuolių po varžovų krepšiu – toks buvo pagrindinis faktorius lėmęs „Žalgirio“ pergalę.

Pergalė, matyt, geriausia dovana šeštadienį 40-tąjį gimtadienį švęsiantį Šarūną Jasikevičių.

„Esame labai laimingi – kaip pastebėjote, šioje grupėje pergalę iškovoti labai sunku. Tik neramina, kad paskutinėmis minutėmis tenka iš naujo gimdyti, kovoti iš naujo. Nepavyksta ramiai užbaigti rungtynių.Aš jau maniau, kad du tris kartus mes jau laimėjome, tačiau kovoti teko iš naujo. Tai gerai, kad viskas baigėsi laimingai. Aš jau maniau, kad eisime į pratęsimą. Žaidėjai viską išpildė kaip planuota, bet žinote, nėra taip lengva. Nebus laisvų dienų - rytoj laukia treniruotė“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Rungtynės buvo įtemptos. Nebuvo jausmo, kad jau laimėjome. Žinome jų žaidimo stilių – jie kaunasi iki pabaigos. Mes žaidėme prie savo žiūrovų. Be abejo, pergalė skirta treneriui – tikiuosi, kad nuotaika bus geresnė bent kelias dienas“, – teigė Paulius Jankūnas.

„Tikiuosi, kad kapitonas tinkamai atliks savo pareigas“, – apie gimtadienio šventę šeštadienį juokavo Š. Jasikevičius.

Vokietijos ekipos atstovai sutartinai tikino, kad leidžiant varžovams karaliauti po savuoju krepšiu laimėti rungtynių neįmanoma.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Tai buvo sunkios rungtynės, turėjome savo šansą laimėti. Tačiau mes pralaimėjome, kaip ir kalbėjome persirengimo kambaryje, nes varžovai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių. Varžovai šiuo atžvilgiu buvo visa galva geresni“, – teigė „Brose Baskets“ žaidėjas Nikos Zisis.

„Visada didelė klaida galvoti, kad pralaimi, nes nepasisekė paskutinė ataka. Mes šiandien nebuvome pakankamai pajėgūs. Kai leidi varžovams atkovoti 18 kamuolių puolime, tai aš stebiuosi, kad mums taip pavyko atsilaikyti. Mes puolime atkovojome vos 3 kamuolius. Mes grįžome į rungtynes, tačiau... Taip pat padarėme neatleistinų klaidų paskutiniame kėlinyje“, – kalbėjo „Brose Baskets“ strategas Andrea Trinchieri.

„Akcentuojame, kad reikia „lipti“ ant lentos ir kovoti dėl kamuolių. Įdėjome daug darbo ties šiuo aspektu“, – teigė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)