Nors vėliau „Žalgiris“ pralaimėjo dar dvejas Eurolygos rungtynes Ispanijoje, reikia pripažinti, kad žaidimas nuo to, kurį paskutinį kartą matėme Kaune – gerokai pasikeitęs. Tiek žaisdami su „Barcelona“, tiek ir su „Laboral Kutxa“, kauniečiai įrodė, kad juos nurašyti – dar per anksti, ir nors pergalių iškovoti nepavyko, akivaizdu, kad komandos galimybių ribos dar tikrai nepasiektos.

Praėjusios savaitės rungtynės Vitorijoje, nors ir be laimingos pabaigos, tiek komandos trenerius, tiek ir gerbėjus, turėtų nuteikti optimistiškai – „Žalgiris“ dar turi potencialo ir gali žaisti gerai aukščiausiame lygyje
Robertas Petrauskas
Žinoma, iškovotas pirmasis sezono trofėjus „Karaliaus Mindaugo“ taurėje „Žalgiriui“ būtų pridėjęs daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, tačiau, panašu, kad tai gali kompensuoti naujasis komandos narys Jerome‘as Ranlde‘as. Galingai Lietuvos čempionų gretose Pasvalyje debiutavęs įžaidėjas pateikė rimtą paraišką komandos gelbėtojo vaidmeniui.

Jau pirmosiose savo rungtynėse amerikietis parodė, kad ne veltui Australijoje buvo vadinamas geriausiu legionieriumi lygos istorijoje. Su 19 taškų savo sąskaitoje jis ne tik buvo rezultatyviausias debiutiniame mače, kurį žaidė dar nespėjęs visiškai atsigauti po traumos, aklimatizuotis ar pailsėti po NBL sezono, tačiau ir pademonstravo pagrindinę atvykimo į Lietuvą priežastį – traukti paskui save visą „Žalgirio“ traukinį.

Praėjusios savaitės rungtynės Vitorijoje, nors ir be laimingos pabaigos, tiek komandos trenerius, tiek ir gerbėjus, turėtų nuteikti optimistiškai – „Žalgiris“ dar turi potencialo ir gali žaisti gerai aukščiausiame lygyje. Rungtynių pabaigoje kauniečiams akivaizdžiai pritrūko tikėjimo savo jėgomis. Būtent šią problemą turėtų išspręsti J. Randle‘as. Jis jau Pasvalyje parodė, kad nebijo imtis iniciatyvos ir gali ne tik pats vesti komandą, bet ir įkvėpti savo kolegas aikštelėje. Žinoma, nesinori žaidėjo liaupsinti avansu, tačiau labai norisi tikėti, kad jau šį vakarą pamatysime kur kas labiau savimi pasitikintį „Žalgirį“.

Antrojo TOP-16 turo rungtynės Bamberge Kauno komandai tapo lūžio tašku. Po beviltiško pralaimėjimo Andrea Trinchieri auklėtiniams „Žalgirio“ vairą iš Gintaro Krapiko perėmęs Šarūnas Jasikevičius bent jau trumpam pakėlė komandos dvasią irm nors debiutinėse rungtynėse Madride pergalei to neužteko, jau po savaitės namuose buvo nukautas Pirėjo „Olympiakos“. Iš J. Randle‘o tikimasi ne mažesnio efekto, o geriausia, kad jis būtų ilgalaikis.

Ir nors dauguma gerbėjų ir krepšinio ekspertų nebepuoselėja vilčių apie „Žalgirio“ atgimimą Eurolygoje dar šį sezoną, šio vakaro pergalė kauniečiams galėtų tapti rimtu atspirties tašku. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia – prieš mačą su žalgiriečiais „Barcelona“ per šešerias rungtynes buvo laimėjusi tik du kartus ir tūnojo septintojoje F grupės vietoje.

Tačiau tuomet sekė pergalės prieš „Žalgirį“ ir „Olympiakos“, šuolis per dvi pozicijas aukštyn ir dabar katalonai jau alsuoja į nugarą ketvirtoje vietoje esančiam „Real“. Negalima pamirši ir to, kad iš aštuonių iki šiol žaistų Top 16 mačų vos trys vyko Kaune. Tuo tarpu iš likusių šešių „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiami net keturi. Būtent tiek pergalių šiuo metu skiria „Žalgirį“ nuo „Real“.

Žinoma, patekimas į ketvirtfinalį prilygtų rimtam stebuklui ir yra mažai tikėtinas, tačiau pasisėmęs įkvėpimo „Žalgiris“ savo gerbėjus tikrai dar gali nudžiuginti pergalėmis. Pradedant nuo šiandien. O mane, tiesiogiai komentuojantį „Žalgirio“ – „Brose Baskets“ rungtynes nuo 19:45 galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)