„Ar čia normalu, kad komentuoti varžybas pakviečiamas vienas iš priešininkų komandos treneris?“, – išgirdęs, kad „Viasat Sport Baltic“ studijoje kartu su V. Čeponiu įvykius aikštėje komentuoja T. Pačėsas, socialiniame tinkle „Twitter“ ketvirtadienio vakarą parašė P. Motiejūnas.

Nors ši situacija daug emocijų sukėlė socialiniuose tinkluose bei tarp krepšinį stebinčių interneto vartotojų, R. Petrauskas nemato priežasčių įsižeisti „Žalgirio“ stovyklai.

„Aš manau, kad šiuo atveju nėra jokių standartų. Jeigu viešoje erdvėje konservatoriai gali šnekėti apie socialdemokratus, o Darbo partija komentuoti kitų savo konkurentų veiksmus, kodėl negalimas šis atvejis? Tuo labiau, kad T. Pačėsas yra tikrai geras specialistas, profesionalas, ir komentuoja ne iš tos pozicijos, kad sukirsti savo konkurentus, o analizuoja įvykius aikštėje“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt pažymėjo R. Petrauskas. – Dilema, ar imtis šio darbo, šiuo atveju gali kilti tik pačiam T. Pačėsui, nes kai kurios jo įžvalgos tam tikra prasme gali tapti pagalba varžovams.“

Robertas Petrauskas

Anot R. Petrausko, įdomiai komentuoti rungtynes galinčių krepšinio specialistų Lietuvoje apskritai yra nedaug, todėl V. Čeponio pasirinkimą tik palaiko.

„Pagaliau buvo normalus komentatorių duetas. Jeigu Lietuvoje būtų daug žmonių, kurie būtų autoritetingi šia prasme ir turėtų ką pasakyti, galbūt T. Pačėso eteryje ir nebūtų. Tačiau situacija tokia, kad į studiją atėję žmonės, net ir turėdami minčių, bijo kažką pasakyti, analizuoti. Juk čia maža Lietuva, baisu kažką įžeisti, priešų įsigyti“, – šyptelėjo R. Petrauskas.

Tuo metu pats V. Čeponis, pasikvietęs T. Pačėsą komentuoti rungtynių į „Viasat Sport Baltic“ studiją, Krepšinis.lt tvirtino, kad tai padarė norėdamas sudominti Lietuvos krepšinio sirgalius.

„Pasikviečiau Tomą, nes maniau, kad Lietuvos žmonėms bus įdomu išgirsti, kaip pagrindinių savo konkurentų žaidimą komentuoja „Lietuvos ryto“ treneris. Jis ne iš karto sutiko, teko prašyti antrą kartą. Akivaizdžiai buvo pavargęs po treniruotės, nešmaikštavo ir buvo visiškai nešališkas“, – sakė V. Čeponis.

„Jeigu T. Pačėsas būtų kritikavęs „Žalgirį“, tai iš tikrųjų būtų nesolidu ir neskanu. Tačiau jis supratingas žmogus, tiesiog analizavo įvykius aikštėje ir tai darė originaliai. Apskritai su juo komentavome jau trečias rungtynes. Skirtumas tik tas, kad kai anksčiau komentuodavome „Žalgirį“, jis dar nebuvo „Lietuvos ryto“ treneris, – pažymėjo komentatorius.

V. Čeponis nusijuokė vertindamas faktą, kad jo sprendimas į studiją pasikviesti T. Pačėsą kažką stipriai įskaudino.

„Man visas šitas ažiotažas šiek tiek juokingas, nes krepšinis – tik žaidimas. Ir jeigu kažkas labai įsižeidė, tai noriu atsiprašyti. Naktį po tokio savo sprendimo nemiegojau, gėriau raminamuosius. Tačiau vis tiek manau, kad pasikviesti kitas rungtynes pakomentuoti patį Gedvydą Vainauską būtų įdomi idėja, – šmaikštavo V. Čeponis. – Kalbant rimčiau, jeigu komentuočiau „Lietuvos ryto“ rungtynes, pabandyčiau pasikviesti kartu komentuoti Šarūną Jasikevičių. Aš jį taip pat seniai pažįstu, tačiau nei jis, nei T. Pačėsas nėra mano draugai.“

„Jeigu „Lietuvos rytas“ žais blogai, o tai bus dėl trenerio kaltės, savo publikacijose tikrai nevengsiu kritikuoti T. Pačėso, – pridūrė jis.

Rungtynes Vitorijoje žalgiriečiai pralaimėjo po atkaklios kovos 65:71.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)