Maža to, perstumdęs savo pajėgas priekinėje linijoje, „Lietuvos rytas“ neutralizavo ir pagrindinius „Žalgirio“ puolimo ginklus – Paulių Jankūną ir Ianą Vougiouką. Niekam ne paslaptis, kad pagrindine Kauno komandos pralaimėjimo Karaliaus Mindaugo taurės finale priežastimi buvo prastas pataikymas – dvitaškius žalgiriečiai metė vos 34 proc., o tritaškius – tik 28 proc. taiklumu.

Tiek varžovai Eurolygoje, o dabar jau ir vietiniame fronte, greitai užčiuopė šią kauniečių silpnybę ir nesibaimindami po užtvarų palieka „Žalgirio“ perimetro žaidėjus laisvus. Taip jie leidžia savo aukštaūgiams „užsidaryti“ baudos aikštelėje ir susirinkti kamuolius po netaiklių metimų. Rezultatas – „Žalgiris“ yra prasčiausiai dvitaškius pataikanti Eurolygos komanda, nors jų išmeta daugiausiai tarp visų TOP-16 dalyvių. Taip pat žalgiriečiai yra antri nuo galo pagal atkovotus kamuolius.

Apie tai, kad „Žalgirio“ puolimo arsenale labiausiai trūksta toliašaudės artilerijos byloja ir tai, kad kauniečiai meta mažiausiai tritaškių. Komandos pergalių ir pralaimėjimų balansas aiškiai parodo, kad Europa perprato pagrindines kauniečių silpnybes ir jomis puikiai naudojasi.

Tad – kas toliau? Šarūnas Jasikevičius plaka savo žaidėjus už ryžto stoką ir teigia, kad jie turėtų būti drąsesni atakuodami iš tolimų ir vidutinių distancijų. Panašu, kad trenerio planas yra vykdomas, tačiau, kai žaidėjai nepataiko laisvų metimų, problemos, ko gero, slypi giliau, pirmiausia – jų psichologijoje. Lygiai taip pat, kaip esant pralaimėjimų duobėje krenta pasitikėjimas savo jėgomis ir iškovoti pergales tampa dar sunkiau, taip ir mėtant pro šalį, užtikrintumo žaidėjų veiksmuose – vis mažiau.

Dideles viltis „Žalgirio“ gerbėjai deda į naująjį įžaidėją Jerome'ą Randle'ą – tvirtai sudėtas, tačiau vos 175 cm ūgio amerikietis, į komandos puolimą tikrai turėtų įpūsti naujų vejų. Po nuostabaus sezono Australijoje į Kauną atvykęs J. Randle‘as pasižymi geru pataikymu iš vidutinio nuotolio, tačiau tikrai nėra tritaškių specialistas. Praėjusiame Europos čempionate Ukrainos komandai atstovavęs žaidėjas iš toli metė vos 23 proc. taiklumu. Klubinėse komandose šis procentas buvo kiek didesnis, tačiau snaiperiu jo vadinti tikrai negalima.

J. Randle‘as taip pat pasižymi geru prasiveržimu link krepšio, tačiau turint omenyje tai, kad žaisdami prieš „Žalgirį“ oponentai mėgsta susispausti baudos aikštelėje, įžaidėjui pelnyti taškus iš po krepšio bus tikrai nelengva. Gebėjimas „iškišti“ kamuolį laisvam likusiam komandos draugui, prie savęs pritraukus varžovų aukštaūgius, bus labai svarbus.

Ar tai nuties „Žalgiriui“ kelią į pergales? Norisi tikėti, kad antrajame TOP-16 rate jų bus daugiau, tačiau tam reikės, kad naujasis įžaidėjas kuo greičiau ir sėkmingai adaptuotųsi prie komandos. Darbas su vienu geriausių visų laikų Europos įžaidėjų šį procesą, be abejo, turėtų palengvinti.

Vis dėlto, J. Randle‘o debiuto Eurolygoje dar teks palaukti bent jau savaitę, nes dėl smulkios traumos ir aklimatizacijos šią savaitę jis dar liko Kaune. Nepaisant to, žalgiriečiai į Ispaniją tikrai neišvyko pralaimėti ir yra kupini ryžto atsitiesti po nesėkmingo savaitgalio. O mane, tiesiogiai komentuojantį „Žalgirio“ ir „Laboral Kutxa“ rungtynes, nuo 21:30 galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)