Nuo pirmųjų minučių į priekį pabėgęs „Lietuvos rytas“ ramybės neturėjo visų rungtynių metu: nors trečio kėlinio pradžioje ir pirmavo 15 taškų skirtumu (50:35), ketvirtojo viduryje jis ištirpo perpus – 77:70.

Bet Žygimanto Janavičiaus reidas, pasibaigęs dviem taškais ir pražanga, bei Simo Buterlevičiaus techninė pražanga sumenkino „Lietkabelio“ viltį, o tašką šiame mače padėjo tritaškį švystelėjęs Gediminas Orelikas (84:70).

Per likusias tris minutes K. Maksvyčio auklėtiniai dar sugebėjo apmažinti skirtumą (86:82), bet stebuklui sukurti paprasčiausiai pritrūko laiko.

„Nesinori kaltinti teisėjų, bet rungtynių pabaigoje buvo pora švilpukų ne į mūsų pusę, kurie galėjo pakeisti baigtį“, – teisėjų darbu nepatenkintas buvo Arnas Labuckas.

„Nespėjome iššokti į aukštesnę vietą – gaila, kad iškart teko žaisti su „Lietuvos rytu“ ir dar Vilniuje. Žaidžiant su tokiomis komandomis, reikia rizikuoti, bet jie mus nubaudė. Savo žaidėjais esu patenkintas, tiesiog galbūt pritrūko laiko“, – po nesėkmės kalbėjo K. Maksvytis, pripažinęs, kad siekia papildyti sudėtį ir trokšta patekti į išsvajotąją LKL ketveriukę.

Šiose rungtynėse „Lietuvos rytas“ vertėsi net trimis įžaidėjais, bet T. Pačėsą tenkino tik 14 taškų pelniusio Žygimanto Janavičiaus pasirodymas.

„Nesu patenkintas savo komandos gynyba ir labai nuliūdino klaidų skaičius bei kokios jos buvo. Tai neleido atsiplėšti ir dėl to intriga išliko iki pat galo“, – banguotą vilniečių žaidimą aiškino T. Pačėsas.

Bet varžovų treneris įžvelgė ir teigiamų pokyčių „Lietuvos ryto“ žaidime. Anot, K. Maksvyčio, patobulinę gynybą vilniečiai dabar ėmėsi darbo ties puolimu – atsirado daugiau įdomesnių ir įvairesnių derinių.

Vis tik jis pastebėjo, kad šeimininkės teisėmis turnyre žaidžiančią sostinės ekipą slėgė įtampa.

„Rungtynes jie pradėjo gerai, bet kai pataikėme kelis metimus, jie išsigando, kad gali pralaimėti. Jie turi pasitempti, jei nori žaisti finale ir laimėti šitą taurę“, – perspėjo K. Maksvytis.

„Galbūt būsime nuleidę garą ir bus lengviau“, – apie artėjantį pusfinalio mūšį svarstė T. Pačėsas.

„Lietuvos rytas“ šeštadienį nuo 16 val. „Siemens“ arenoje vyksiančiame pusfinalyje grumsis su Klaipėdos „Neptūnu“, kurį šiame sezone įveikė du kartus – 72:62 ir 80:76.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)