„Juventus“ komanda sausio mėnesį nepatyrė nė vieno pralaimėjimo namų arenoje. Po uteniškiu kojomis krito ir vienas lygos lyderių „Lietuvos rytas“. Butterfieldas džiaugiasi, kad komanda namuose sulaukia gero palaikymo ir žaidžia su dideliu pasitikėjimu.

„Tai užtarnautas apdovanojimas. Smagu gauti tokį apdovanojimą lygoje, kurioje yra daug puikių žaidėjų. Jaučiuosi pagerbtas, bet be savo komandos draugų to nepasiekčiau. Gerai jaustis su savo komandos draugais yra svarbu. Namuose žaidžiame pasitikėdami savimi. Arena ir lankai mums pažįstami, o fanai yra tikrai triukšmingi ir mus palaiko, jie yra tarsi šeštasis žaidėjas. Namuose žaisdami tikrai turime pranašumą“, – LKL TV teigė Butterfieldas.

Butterfieldas išsiskiria ne tik tolimais metimais, bet ir puikia kova dėl atšokusių kamuolių. Žaisdamas atakuojančio gynėjo pozicijoje amerikietis šį sezoną jau pasižymėjo trimis dvigubais dubliais. Vienas jų buvo užfiksuotas ir sausio mėnesio rungtynėse su „Šiauliais“.

„Man tiesiog patinka tai daryti. Visada buvau treniruojamas kautis dėl kiekvieno atšokusio kamuolio. Tai man suteikia džiaugsmo ir tęsiasi iki šiol. Manau, kad kiekvienas svarbus atkovotas kamuolys man ir komandai prideda energijos. Manau, kad toks žaidėjas liksiu visą savo karjerą“.

Link krepšinio „Juventus“ gynėją vaikystėje pastūmėjo jo tėtis, o kaip teigia pats Spenceris šis sportas greitai tapo jo pirmaja meile. Šį sezoną Utenos klubo treneris savo auklėtinį ne kartą palygino su vienu geriausių Lietuvos snaiperių Arvydu Macijausku. Amerikietis pripažįsta, jog toks pripažinimas yra didelė garbė.

„Jei treneris taip sako, tai yra didelė garbė būti palygintam su tokio lygio krepšininku, nuostabiu snaiperiu. Kai turi komandos draugus ir trenerį, kurie tavimi pasitiki ir žino, kad gali gerai pataikyti, tai padeda. Taip pat svarbu treniruotės. Daug laiko skiriu papildomoms metimų serijoms po treniruočių ir laisvomis dienomis. Tai suteikia pasitikėjimo savo metimu, paruošia raumenis. Ne mažiau svarbu turėti komandos draugus, kurie sukuria progas metimams, aukštaūgius, kurie stato tvirtas užtvaras. Jei ne visa tai, neturėčiau galimybių taip gerai pataikyti“, – apie palyginimą su Macijausku kalbėjo gynėjas.

Butterfieldui patinka gyventi nedideliame Utenos miestelyje. Veiklos čia netrūksta nei jam, nei jo žmonai. Krepšininkas mėgaujasi žaidimu „Juventus“ komandoje, o ateityje svajoja žaisti Eurolygoje.

„Viskas labai gerai, man patinka čia. Miestas mažas, bet aš užaugau nedideliame miestelyje Kalifornijoje, tad priprasti nebuvo sunku. Man patinka žmonės, jie čia labai draugiški. Jie mane užkalbina, paklausia apie krepšinį, stengiasi gerai kalbėti angliškai. Man čia tikrai patinka.

Žmonos dėka įsigijome šunį. Man irgi labai patinka gyvūnai, bet žmona tiesiog dievina šunis. Ji net įsidarbino gyvūnų prieglaudoje Utenoje. Tikrai džiaugiamės, kad priėmėme šunį“.

Nors daug laisvo laiko krepšininkas neturi, kai atsiranda galimybė jis mėgsta su žmona ir šunimi pakeliau po Lietuvą.

„Daug ilsiuosi ir miegu. Šis darbas reikalauja daug jėgų. Mėgstu su žmona ir šuniu tyrinėti Lietuvą. Keliaujame pasivaikščioti prie ežero. Aplinkui yra daug ežerų, tad mėgstame pasivaikščioti su šuniu. Klausausi „country“ muzikos, mėgstamiausias atlikėjas – Keithas Urbanas. Stebiu daug krepšinio naujienų, kad neatsilikčiau nuo NBA ir NCAA įvykių“, – pasakojo naudingiausias sausio mėnesio krepšininkas.

Naudingiausiam reguliariojo sezono „Tete-a-Tete Casino-LKL“ krepšininkui lygos rėmėja, skrydžių bendrovė „Turkish Airlines“ padovanos kelionę dviems ir skrydį verslo klase į Mauricijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)