„Ilgos karjeros pagrindinė priežastis yra ta, kad pavyko išvengti rimtų traumų. Yra daug žaidėjų, kurie norėtų rungtyniauti ilgiau, tačiau kūnas to daryto neleidžia. Aš pilna jėga žaisti dar galiu, pavyko išlaikyti tam tikrą lygį ir žaidžiu iš inercijos. Esant gerai situacijai ir pasitaikius progai dar ir į krepšį įdedu“, – teigė Šalenga.

Profesionalo karjerą Šalenga pradėjo 1997 m. Vilniaus „Farmeka“ komandoje, kuri žaidė LKAL lygoje. Praleidęs joje vieną sezoną krepšininkas perėjo į Vilniaus „Sakalų“ klubą. Jame krepšininkas buvo vienas lyderių, tad po pusės sezono perėjo į Kauno „Žalgirį“. 2005 m. nusprendė palikti Lietuvą ir perėjo į Ispanijos aukščiausiosios lygos – Žeronos „Akasvayu“ klubą, jame praleidęs du sezonus krepšininkas nusprendė grįžti į Lietuvą ir pasirašė dvejų metų sutartį su „Žalgirio“ ekipa.

„Nuo vaikystės jau taip buvo, kad „Žalgiris“ – komanda numeris vienas. Bet tai buvo ne tik krepšinis, visa organizacija, žmonės, kurie ten dirba, jie nuo viršūnės kuria tą gerą atmosferą, kuri persiduoda ir treneriams, žaidėjams. Tu atsiduri tokioje šeimoje, kurioje visi bendrauja ir be krepšinio ten gera būti“, – apie metus praleistus „Žalgiryje“ pasakojo Šalenga.

2003 metais krepšininkas buvo pakviestas į Lietuvos nacionalinę rinktinę su kuria tapo Europos čempionu. 2004 metais vasarą Šalenga su rinktine dalyvavo Atėnų Olimpiadoje, kurioje Lietuvos komanda užėmė ketvirtąją vietą. 2005 metais vasarą krepšininkas taip pat atvyko į rintkinės treniruočių stovyklą, tačiau prieš pat čempionatą gavo traumą ir ginti Europos čempiono titulo neišvyko. Prisimindamas metus praleistus rinktinėje puolėjas gailisi, jog 2004 metais Olimpiados pusfinalyje nepavyko įveikti Italijos rinktinės.

„Buvo labai smagu žaisti rinktinėje, nes buvo geri krepšininkai, žaidėme už savo šalį ir krepšinio supratimas buvo gana vienodas. Žinoma liko kartėlis dėl pusfinalio su Italais, nes lūkesčiai buvo dideli. Bet sportas tuo ir žavus, kad būna džiaugsmas ir nusivylimas, laiko jau neatsuksime atgal, gaila, kad pralaimėjome“, – apie metus rinktinėje LKL TV kalbėjo Dainius Šalenga.

„Vytauto“ puolėjo gyvenime krepšinis atsirado vėlai, nes iš pradžių Šalenga žaidė rankinį ir jam buvo piešiama šviesi ateitis. Dabar krepšininkas pripažįsta, kad pakeisti sporto šaką buvo rizikingas sprendimas.

„Vaikystėje didelio pasirinkimo nebuvo ir gavosi taip, kad pradėjau žaisti rankinį. Rezultatai buvo tikrai labai geri ir daug vilčių į mane dėjo kaip į rankininką, tačiau aš pasukau tokiu gana keistu keliu ir pasirinkau į krepšinį. Kai dabar pagalvoju, tas noras, tokia svajonė buvo labai rizikinga, kad pavyks pasiekti neblogų rezultatų ir krepšinyje. Tačiau pavyko“.

Išsamus LKL TV interviu su Dainiumi Šalenga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)