Austrijos sporto direktorius Michaelas Schrittwieseris atskleidė, kad K. Kemzūra buvo pasirinktas iš 15 kandidatų sąrašo.

„Buvo dvejonių, nes turėjau kitokių planų, bet jie į mane kreipėsi ir antrą kartą, todėl viską apsvarstęs nusprendžiau imtis šio darbo“, – pripažino kaunietis, teigdamas, kad neatsisakytų treniruoti ir klubinės komandos.

Po susitikimo su K. Kemzūra Austrijos federacijos vadovai neslėpė vilčių, kad būtent treneris iš gilias krepšinio tradicijas turinčios Lietuvos padės jiems nutraukti net keturis dešimtmečius trunkantį laukimą.

Paskutinį kartą austrai Europos pirmenybėse žaidė 1977 metais. Tąkart Belgijoje jie finišavo dvylikti.

„Iššūkiai manęs negąsdina. Kaip tik tai yra įdomu. Žinau, kad tikslus pasiekti nebus lengva. Austrija nėra žinoma kaip krepšinio šalis, turinti gilias tradicijas ar skambių pasiekimų, bet kiek man teko domėtis, yra nauja žaidėjų karta, o ir organizacija pradėjo dirbti profesionaliai. Dėsiu visas pastangas, kad padėčiau jiems pasiekti norimus tikslus“, – drąsiai iššūkiams į akis žvelgė K. Kemzūra.

Dauguma turbūt puikiai prisimena, kad tai pačiai Lietuvos rinktinei praėjusią vasarą nebuvo taip lengva grumtis su kovingaisiais austrais. Be to, verta pažymėti, kad jie gali pasigirti ir itin perspektyviu talentu – 20-mečiu Jakobu Poltlu. 213 cm ūgio vaikinui artėjančioje NBA naujokų biržoje žadamas net 8-as šaukimas.

Kuomet Jono Kazlausko auklėtiniai, besiruošdami Europos čempionatui, Kėdainiuose austrus įveikė 86:71, J. Poltlas žaidė nesustabdomai – pataikęs 11 dvitaškių iš 15, jis surinko net 27 taškus.

„Jeigu būčiau Lietuvos, Ispanijos ar Graikijos rinktinės treneris, aš turbūt vertinčiau kitaip. O šiuo atveju sakau, kad mums bus sunku su visais varžovais – teks smarkiai paprakaituoti ir įrodinėti aikštelėje“, – apie laukiančias dvikovas atrankoje svarstė K. Kemzūra.

B grupėje austrai turės grumtis su Vokietijos, Olandijos ir Danijos ekipomis, o Senojo žemyno pirmenybes pateks tik grupės nugalėtojas bei keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos (iš 7 grupių).

Kęstutis Kemzūra

Bet šios šalies federacijos vadovai tiki K. Kemzūra. Juos ypač sužavėjo tai, kad jis jau yra dalyvavęs tiek Europos ir pasaulio čempionatuose, tiek olimpinėse žaidynėse. Jeigu treneriui pavyks sėkmingai atlikti savo darbą, skelbiama, kad sutartis bus pratęsta dar metams.

„Laukia didžiulis darbas. Pirmiausia, reikia suplanuoti visą pasiruošimą, surinkti kandidatus ir suburti trenerių štabą, o vėliau ir sulipdyti komandą, kuri galėtų viską išpildyti aikštėje“, – apie pirmuosius laukiančius darbus pasakojo treneris.

K. Kemzūra per savo karjerą jau yra vadovavęs Latvijos ir Lietuvos rinktinėms. Vos tik perėmęs pastarosios vairą jis ją atvedė iki planetos pirmenybių bronzos (2010). Tačiau Europos čempionate, kuris vyko Lietuvoje, komanda netikėtai finišavo tik penkta (2011), o Londono olimpiadoje, į kurią prasibrovė po varginančios atrankos Venesueloje, pasirodymą baigė pralaimėjimu ketvirtfinalyje prieš rusus (2012).

Buvęs krepšininkas dar yra treniravęs Vilniaus „Lietuvos ryto“, Masvkos „Chimki“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Gdynės „Asseco Prokom“ ir Nymburgo ČEZ komandoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)