– Kuo skiriasi šiuolaikiniai konkursai nuo tų, kuriuose dalyvaudavote?, – paklausėme buvusio krepšininko, dabar treneriu dirbančio, D. Sirtauto.

– Skiriasi tikrai daug kas. Nuo to laiko, kai aš dalyvaudavau konkursuose praėjo dvidešimt metų. Per tą laiką viskas ištobulėjo – mokslas, technologijos, juk net aprangos kaip skiriasi dabar ir tada.

Nors buvo ir tuomet atletiškų ir plastiškų žaidėjų. Jordano dėjimai ir dabar laikomi etalonu. Tačiau bendrai paėmus tuomet buvo primityvesni dėjimai. Dabar ryškiau pasireiškia išmonė, fantazija, vaizduotė, minties polėkis. Ištobulėjo pats krepšinis, jis tapo dinamiškesnis, kartu ir dėjimai ištobulėjo, pasidarė įvairiapusiškesni.

– Kokių patarimų galėtumėte duoti RKL jaunimui, kuris dalyvaus „Oro karaliaus“ konkurse?

– Viskas genialu, kas paprasta. Piruetai, skrydžio fazė, atsispyrimas – viskas, kas patrauktų žiuri dėmesį. Dalyviai dažnai bando rizikuoti, įdėti tokius dėjimus, kurių nėra įdėję arba įdėję vos keletą kartų. Bet manau, kad ir paprastais dalykais galima užkariauti simpatijas.

– Ar sutiktumėte su nuomone, kad dėjimų konkursai išsisėmė?

– Manau, kad esame išlepinti šiuolaikinio krepšinio. Anksčiau tie dėjimai buvo kažkas tokio. Jei per rungtynės įdėdavai į krepšį, visi apie tai kalbėdavo. O dabar pakilo kartelė, mus sunku kažkuo nustebinti, bet kas gali įdėti. Esame išlepinti vaizdų, gražių žaidimo elementų. Taigi, galbūt ir galima sakyti, kad išsisėmė, bet aš perfrazuočiau į tai, kad tiesiog išlepom ir užkilo kartelė.

– Per savo profesionalo karjerą esate žaidęs Anykščiuose. Kokie prisiminimai, kas įstrigo čia žaidžiant?

– Turiu labai daug gerų prisiminimų, apie kuriuos negaliu viešai kalbėt. Užklasinė veikla (juokiasi pašnekovas). Bet su to miesto sporto žmonėmis yra patys geriausi santykiai ir prisiminimai. Iš tiesų Anykščių krepšinis tuo metu buvo gerame lygyje. Utena net buvo ne varžovas. Buvo didelės ambicijos, geras rėmimas tiek iš verslo, tiek iš Savivaldybės. Viskas buvo sureguliuota gana aukštame lygmenyje.

Šiemet RKL „Oro karaliaus“ konkurse dalyvaus 11 dalyvių. Visi jie konkursą pradės atrankos etape, kuriame turės po 2 bandymus. Komisija be balsavimo atrinks iš visų kandidatų tris, kurie pateks į finalinį etapą. Jame dalyviai turės po 3 bandymus, visi bandymai bus vertinami 10-ies balų sistemoje. Susumavus visų trijų bandymų rezultatus, bus paskelbtas laimėtojas.

Konkurso „Oro karalius 2016“ dalyviai:

1. Tautvydas Vyšniauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas-2“)
2. Justas Janulis (Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“)
3. Paulius Steikūnas (Kauno „Perkūnas-Vytrita“)
4. Giedrius Stankevičius (Marijampolė „Sūduva-Mantinga-2“)
5. Steponas Markus (Kretingos „Kretinga“)
6. Albertas Valiulis (Vilniaus „Citus“)
7. Modestas Šemeklis (Kauno „Sabonio krepišnio centras“)
8. Domantas Zubrickis (Ukmergės „Olimpas“)
9. Andrius Globys (Kauno „Atletas-LSU“)
10. Dominykas Petkevičius (Kauno raj. „ASU-Tornado“)
11. Aivaras Kručas (Kupiškis KK „Kupiškio“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją