Prieš būsimą akistatą su Rimo Kurtinaičio treniruojamu Rusijos klubu „Žalgiris TV“ rubrikos laidoje #DėmesysEurolygai laidoje mintimis apie „Žalgirio“ komandos žaidimą bei laukiantį išbandymą varžovų aikštelėje dalinosi krepšininkai Lukas Lekavičius ir australas Brockas Motumas.

„Iš manęs visuomet reikalaujama daugiau greičio aikštelėje tiek anksčiau, tiek ir dabar. Vyriausiuoju treneriu tapus Š. Jasikevičiui, atsirado daugiau greitesnio žaidimo ir man toks puolimas yra priimtinesnis. Jaučiuosi prieš šio trenerio kažkiek geriau“, – apie komandos žaidimo naujoves kalbėjo įžaidėjas L. Lekavičius.

Žaidimo plano pokyčiais prieš penktąsias Eurolygos rungtynes džiaugėsi ir vis geresnius asmeninius statistikos rodiklius demonstruojantis 25-erių 208 cm ūgio B. Motumas, kuris praėjusią savaitę pirmąjį sykį šiame sezone buvo pripažintas naudingiausiu „Tete-a-Tete Casino-LKL“ praėjusios savaitės pirmenybių krepšininku.

„Žinoma, visuomet yra vietos tobulėjimui. Be to, treneris vadovauja komandai tik tris savaites, todėl turime dar daug kur tobulėti. Toliau tobuliname savo gynybą, dirbame ties greičiais joje bei pasijungimu į puolimą. Kaip bebūtų, bėgant laikui mūsų žaidimas turi tapti dar geresnis ir tai džiugina“, – kalbėjo aukštaūgis.

Pakiliai žaidžiantis „Žalgiris“ praėjusią savaitę jau atidarė savo pergalių sąskaitą TOP-16 etape įveikdamas Pirėjo „Olympiacos“ namuose. Tiesa, Rusijoje iškovoti antrąją pergalę iš eilės antrajame Eurolygos etape bus lengva. „Chimki“ F grupėje yra pralaimėjusi tik sykį, o komandos sudėtyje žiba vienas pavojingiausių viso turnyro gynėjų duetų – Aleksejus Švedas ir amerikietis Tyrese‘as Rice‘as.

Žalgiriečiai šių krepšininkų bei visos „Chimki“ komandos jėgą savo kailiu pajuto dar prieš sezoną. Tąsyk „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje surengtose draugiškose rungtynėse su R. Kurtinaičio klubu Kauno ekipa nusileido varžovams po atkaklios kovos 83:86. L. Lekavičius prisiminė rungtynes su Maskvos srities ekipa ir pateikė savo įžvalgas apie būsimą oponentą Eurolygoje.

„Tai – turtingiausias Eurolygos klubas ir žiūrint „ant popieriaus“, mano nuomone, geriausia Eurolygos komanda, – dėstė L. Lekavičius. – Tuomet priešsezoninėse rungtynėse žaidžiau prastai, nes buvau ką tik po čempionato su rinktine, tačiau varžovams nusileidome mažu taškų skirtumu. Įspūdį „Chimki“ paliko labai gerą. Kaip bebūtų, žaidžia ne pavardės, o krepšininkai. Bandysime iškovoti pergalę. Prieš „FC Barcelona“ irgi laimėjome išvykoje, todėl norime iškovoti pergalę ir dabar.“