„Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius neslepia, kad būsimas varžovas atrodo grėsmingai.

„Chimki“ yra ta komanda, kuri turi vieną iš didžiausių puolimo potencialų Eurolygoje. Jie aiškūs kandidatai į finalo ketvertą. Visą jų žaidimą savo rankose laiko jų gynėjai. Ypač T. Rice'as ir A. Švedas. Kuo mes jiems labiau sukomplikuosime gyvenimą, tuo mūsų šansai Maskvoje ką nors nuveikti bus didesni. Taip pat vienas iš pagrindinių faktorių – jų greito puolimo stabdymas. Jie tikrai įmeta labai daug lengvų taškų. Galų gale šiuolaikiniame krepšinyje greiti taškai yra tai, kas nulemia rungtynių pabaigą“, – tvirtino Š. Jasikevičius.

Treneris neabejoja, kad penktadienio rungtynėms žalgiriečių papildomai nuteikinėti nereikės.

„Visą laiką Eurolyga yra iššūkis. Ypač mūsų grupėje. Aš manau, kad vyrams tikrai neturi trūkti motyvacijos žaisti prieš tokias žvaigždes, kokias turi „Chimki“. Mums labiau reikia susitelkti į komandinę gynybą, į žaidimo discipliną ir apie žaidimo kietumą, apie kurį mes jau ilgokai šnekame. Tik tai gali būti mūsų raktas į pergalę“, – teigė jis Š. Jasikevičius.

Penktadienio rungtynės bus pirmosios Eurolygoje, kuriose „Žalgiris“ versis be Manto Kalniečio. Komandai taip pat negalės padėti traumuoti Robertas Javtokas ir Vytenis Lipkevičius.

„Buvo svarbu O. Hanlanui pažaisti pirmoje pozicijoje, ką mes dabar esame priversti daryti. Jis tikrai pasirodė neblogai, o dabar laikas tą žaidimą pakelti į aukštesnį lygį, žaidžiant su aukštesnio lygio komandomis. Dabar, kai žaidėjų tik 10, visi žino, kad visi žaidžia, kad visi svarbūs. Dėl rotacijos dabar jiems ramiau. Taip kad visur reikia įžvelgti teigiamų dalykų“, – sako Š. Jasikevičius.

„Tai nebuvo Eurolygos rungtynės ir Manto trūkumas nelabai jautėsi. Yra komandoje dar keletas įžaidėjų, kurie stengėsi ir kompensavo Manto netektį. Jie turi pasitempti ir paimti ne tik jo minutes, bet ir vadovavimą komandai“, – teigia Paulius Jankūnas.

Š. Jasikevičius nebuvo linkęs sureikšminti akistatos su R. Kurtinaičiu.

„Labiausiai stengiuosi koncentruotis į savo komandą – kaip mes ruošiamės, kaip mes tobulėjame. Man patiko savaitgalio rungtynės – tai yra ta linkme mes norime eiti“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Maskvos srities komandoje rezultatyviausiai Eurolygos TOP-16 etape žaidžia Aleksejus Švedas – rusas įmeta po 21,8 taško. Žalgiriečiai taip pat turėtų pasisaugoti Tyrese'o Rice'o, kuris pelno po 13 taškų ir atlieka po 6,8 rezultatyvaus perdavimo bei po 12,3 taško įmetančio ir po 7 kamuolius atkovojančio Jameso Augustine'o.

F grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)

1.Maskvos srities „Chimki“31315:305
2.Bambergo „Brose Baskets“22313:295
3.Vitorijos „Laboral Kutxa“22314:297
4.Maskvos CSKA22348:335
5.„FC Barcelona“22318:323
6.Madrido „Real“22341:347
7.Pirėjo „Olympiacos“22338:365
8.Kauno „Žalgiris“13367:387
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)