Į Madridą jis atvyko ne be priežasties – tai buvo ne tik galimybė aplankyti jaunesnįjį brolį Mindaugą, bet ir išvysti jo akistatą su geriausiu šalies metų krepšininku Jonu Mačiuliu. Tiesa, šįkart abiems lietuviams mačas nesusiklostė: pirmasis per 15 minučių pelnė vos 3, o antrasis per 19 minučių pasižymėjo 6 taškais.

Sezoną pasakiškai pradėjęs M. Kuzminskas pastaruoju metu primena savo paties šešėlį. Karjeros rekordus Eurolygoje gerinęs ir tarp statistikos lyderių žygiavęs 26-erių vilnietis praėjusią savaitę sužaidė blogiausias rungtynes stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

Belgrade jis mėtė pro šalį bei surinko 6 taškus, padarė net 7 klaidas ir pirmą kartą sezone surinko minus 2 naudingumo balus, o „Unicaja“ TOP-16 etape suklupo antrąsyk – 73:87 prieš „Crvena Zvezda“ vyrukus.

„Po vasaros jis buvo vienas iš tų rinktinės žaidėjų, kurie demonstravo aukštą žaidimo lygį. Kiekvienas krepšininkas sezone įkrenta į duobelę – jam ji dabar. Bet aš nemanau, kad ji tęsis ilgai“, – kelias prastas brolio rungtynes paaiškinti bandė S. Kuzminskas.

Mindaugas Kuzminskas

Jeigu Eurolygoje „Unicaja“ žaidžia išties galingai ir reguliariajame sezone Maskvoje buvo praklupdžiusi net CSKA (tąkart „Kūzė“ sužaidė karjeros rungtynes – 30 naudingumo balų), tai vietiniame fronte sekasi kur kas sunkiau. Jeigu pralaimėjimai kitoms Eurolygos komandoms nestebina, tai antausiai nuo lygos vidutiniokų kelia klausimų.

Ir būtent tos nesėkmės lėmė, kad Malagos ekipa su 8 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais po pirmojo rato liko vos aštunta, o tai užkirto kelią į Karaliaus taurės turnyrą. Nors jame dėl trofėjaus varžosi 8 pajėgiausios ACB lygos komandos, turnyro šeimininkai bilietą į jį gauna automatiškai. Todėl, norėdami jame žaisti, andalūzai privalėjo užimti bent septintą vietą.

„Reikia žiūrėti atgal, kai buvo pralaimėta silpnesnėms komandoms, kurios nėra tokio lygio. Nes likimą palikti ant „Real“ kortos nėra gerai. Aišku, keista, kad Eurolygos TOP-16 etape žaidžianti komanda nepatenka į Karaliaus taurę, bet tai tik dar kartą įrodo, jog Ispanijos lyga – stipriausia Europoje“, – mintimis dalijosi S. Kuzminskas.

Buvusio krepšininko jaunasis brolis po šio sezono galės palikti Malagą. Nors prieš kelis mėnesius, kalbėdamas su Krepšinis.lt, pats M. Kuzminskas teigė esąs patenkintas savo padėtimi „Unicaja“ gretose, tąkart jis dar nežinojo naujojo Eurolygos plano.

Nuo kito sezono stipriausiame Senojo žemyno turnyre varžysis tik 16 komandų: 11 turinčių A licencijas, Europos taurės čempionė, trys savo šalių čempionės ir viena ekipa, laimėjusi specialų atrankos turnyrą, kuriame dėl kelialapio į pagrindinį čempionatą kovos aštuoni klubai.

O „Unicaja“ klubas tarp išrinktųjų, turinčių garantuotą vietą turnyre, nepateko, todėl ir nėra garantijų, kad kitame sezone jis žais Eurolygoje. Dėl to turėtų sunerimti ir apie tolimesnę savo karjeros stotelę ne už ilgo galvoti pradėsiantis lietuvis.

„Nei konkrečių pasiūlymų, nei konkrečių minčių jis dar neturi – kol kas koncentruojasi ties šiuo sezonu. Bet aš manau, kad jis norėtų pakilti į aukštesnį lygį. Aišku, Malagoje jam nėra blogai: jis daug žaidžia, ypač šį sezoną. Tačiau aš pats jaučiu, kad jis turėtų keltis į elitinę Eurolygos komandą“, – savo brolio galimybėmis neabejojo S. Kuzminskas.

Po fantastiško pasirodymo Maskvoje žiniasklaidoje jau buvo pasirodę pranešimų, kad Mindaugas turi žodinį susitarimą su CSKA, tačiau apie tai pats žaidėjas taip pat sužinojo tik spaudoje.

Vis dažniau kalbama, kad talentingojo puolėjo žaidimą seka ir NBA klubai, bet persikelti kitapus Atlanto gali būti ne taip lengva. Dažnai komandos, prieš pasirašydamos sutartis su europiečiais, nori, kad jie savo galimybes pademonstruotų Vasaros lygoje. Tačiau šią vasarą Lietuvos rinktinės stovykla prasidės visu mėnesiu anksčiau nei įprastai (birželio pabaigoje), todėl olimpinėse žaidynėse debiutuoti ketinantis 205 cm ūgio šiaulietis nė nesvarsto galimybės praleisti Jono Kazlausko treniruotes.

„Dėl Vasaros lygos jis tikrai neaukos rinktinės. Aišku, jeigu NBA komanda juo susidomėtų be vasaros lygų, tai būtų jo svajonės išsipildymas. Bet jis yra Lietuvos patriotas, todėl tikrai visą dėmesį skirs tik pasiruošimui su rinktine“, – neabejojo Saulius.

M. Kuzminskas nacionalinėje šalies komandoje debiutavo 2013 metais ir savo sąskaitoje jau turi du Europos čempionatų sidabro medalius, be to, vis labiau įsipaišo į J. Kazlausko schemas. Todėl niekas neabejoja, kad jeigu tik bus sveikas, puolėjas tikrai pateks į galutinį rinktinės dvyliktuką bei skris į Rio de Žaneirą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)