Praėjusią savaitę Š. Jasikevičius su „Žalgiriu“ pasiekė pirmąją savo pergalę Eurolygoje kaip vyriausiasis treneris. Kauniečiai namuose 75:55 sutriuškino Pirėjo „Olympiakos“, o naujasis žalgiriečių treneris, kaip ir visa komanda, po šio mačo sulaukė daugybės pagyrų.

„Manau, kad pokyčius komandoje pamatyti lengviau iš šalies, tačiau žiūrint iš vidaus, kiekvienas treneris turi savo mentalitetą ir strategiją. Energija, kurią turi treneris Šaras – unikali. Jis buvo puikus, emocingas žaidėjas, kuris žino, ką reiškia žaisti svarbias rungtynes ir jas laimėti“, – oficialiai Eurolygos interneto svetainei pareiškė R. Seibutis. – Šaras daro nepaprastai svarbų darbą mus motyvuodamas ir paruošdamas sunkiems momentams. Visos smulkios detalės, svarbios rungtynėse, yra čia. Mes tiesiog turime vykdyti jo paruoštą planą. Žiūrime į priekį ir manome, kad viskas dar tik gerės.“

Pasak R. Seibučio, jis niekuomet nepamirš rungtynių, kurias Lietuvos rinktinėje jam teko žaisti kartu su tuo pat metu nacionalinės komandos marškinėlius vilkėjusiu Š. Jasikevičiumi.

„Gaila, kad tokių galimybių nebuvo daug, tačiau aš esu lamingas, kad kelios progos pasitaikė. Žinoma, tai buvo milžiniška patirtis man ir visai nacionalinei komandai – turėti tokį žmogų kaip mentorių, – pasakojo R. Seibutis. – Šaras yra laimėtojas ir žaidimą kartu su juo aš prisiminsiu visą gyvenimą. Dabar jis yra mūsų treneris, tai naujas Š. Jasikevičiaus karjeros etapas. Mes bandome vykdyti viską, ką jis mums sako. Jis – mūsų treneris, visos akys įsmeigtos į Šarūną. Aš gerbiau jį kaip žaidėją, o dabar gerbiu kaip trenerį.“

Paklaustas, ar, išvykus Mantui Kalniečiui, jis nepabijotų imtis „Žalgirio“ įžaidėjo vaidmens, R. Seibutis purtė galvą.

„Jeigu man teks pažaisti įžaidėju keletą minučių, aš tam pasirengęs. Man jau yra tekę būti įžaidėju nacionalinėje komandoje, turiu būti pasirengęs. Tačiau mes turime Olivier Hanlaną, kuris taip pat yra combo stiliaus gynėjas. Reikia dalintis atsakomybe ir pamatysime, kaip viskas bus“, – kalbėjo Renaldas.

Anot jo, žalgiriečiai pasirengę rimtai kibti į atlapus ir Rimo Kurtinaičio treniruojamai Maskvos srities „Chimki“ komandai, su kuria kausis penktadienį išvykoje.

„Chimki“ – labai pavojinga ekipa, šiuo metu demonstruojanti puikų krepšinį. Varžovai – puikiai pasirengę fiziškai, geros sportinės formos. Tačiau mes parengsime žaidimo planą ir sieksime pergalės. Pamatysime, kaip tai pavyks“, – žadėjo žalgirietis.

Eurolygos TOP-16 etapo F grupėje „Chimki“ (3/1) kol kas užima 1-ąją poziciją o „Žalgiris“ (1/3) yra paskutinis, aštuntas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)