Klausdavo, kur bėgti

„Emporio Armani“ komanda Europos taurės turnyro LAST-32 etape namuose žaidusį „Neptūną“ parklupdė tik paskutinėmis sekundėmis – 74:73.

„Kaip man debiutas? Toks ir tas debiutas, svarbiausia, kad yra pergalė, nes jau daugelis Europos klubų žino, jog Klaipėdoje žaisti labai sunku. Pačiam tikrai buvo sudėtinga. Kiekvieną ataką klausdavau komandos narių, kur man bėgti. Dar tikrai sudėtingai gaudausi aikštelėje, tik kelis derinius težinau“, – prisipažino M. Kalnietis.

Paklausus, ką jis vis patarinėjo komandos nariams, lyg būtų ekipos senbuvis, krepšininkas tikino, kad jokių patarimų tikrai nedalijo.

„Nepatarinėjau, tiesiog geriau pažįstu „Neptūno“ žaidėjus, žinau, kuris geriau meta, kuris geriau veržiasi. Tai ir pasakiau komandos draugams, kad atkreiptų dėmesį“, – teigė pašnekovas.

Jį patį ypač nustebino tai, kad Milano „Emporio Armani“ vyriausiasis treneris Jasminas Repeša paskutinę minutę naujoką metė į aikštę.

„Paskutinė ataka, todėl iškart pradėjau galvoti, kokį derinį žinau, kokį galima pritaikyti. Tačiau gerai, kad viskas per minutės pertraukėlę buvo nupiešta ant lentos. Ta paskutinė ataka pavyko taip, kaip norėjome“, – pasakojo M. Kalnietis.

Komandoje dar nepritapo

Šešis taškus debiutinėse rungtynėse pelnęs krepšininkas nesureikšmino savo indėlio. „Nieko tikrai nekūriau, nežaidžiau, ką žaidžiu. Tiesiog gavau kelias padėtis metimui ir pataikiau. Dar net nespėjau pritapti komandoje, nes turėjau tik medicininį patikrinimą ir kelionę į Lietuvą. Tačiau girdėjau, kad viskas čia yra gerai“, – šypsojosi M. Kalnietis.

Treneris J. Repeša pripažino, kad būtent jo mintis buvo į komandą pakviesti M. Kalnietį. „Italijoje galioja specialios taisyklės, kurios riboja amerikiečių žaidėjų skaičių komandoje. Mums reikėjo puikaus žaidėjo toje pozicijoje. Džiaugiuosi, kad klubo vadovybė palaikė mano idėją dėl M. Kalniečio. Džiaugiuosi, kad jis jau yra mūsų komandoje. Konkurencija dėl patekimo į kitą etapą yra labai didelė, todėl mums jo pagalba bus labai svarbi“, – kalbėjo J. Repeša.

„Neptūno“ strategas D. Adomaitis, paklaustas, kiek M. Kalniečio pasirodymas aikštėje turėjo įtakos rezultatui, teigė, jog indėlis buvo juntamas.

„Jis padidino rotaciją, o tai Milano komandai buvo problema pirmosiose rungtynėse. Mantas į žaidimą iškart įnešė ramybę ir gerus sprendimus. Tai buvo galima pajusti“, – neslėpė klaipėdiečių vairininkas.

Vilčių nepraranda

Vis tik D. Adomaitis buvo įsitikinęs, kad jo auklėtiniai buvo verti pergalės. „Labai gaila, kad pralaimėjome, nes, manau, kad buvome verti pergalės. Ypač po to, kai atsilikdami 17 taškų skirtumu vyrai parodė charakterį, kovingumą ir sugrįžo į rungtynes. Viską lėmė paskutinės akimirkos. Patys galėjome surengti ataką ir išsiveržti į priekį, bet nepavyko. Varžovai tuo pasinaudojo“, – konstatavo 42-ejų metų specialistas.

Jis teigė, jog dar prieš rungtynes žinojo jų kainą – būtina tik pergalė, kad „Neptūnas“ išliktų pavojingas kovoje dėl bilieto į kitą Europos taurės turnyro etapą.

„Žaidėme su labai gera komanda, turinčia labai gerus žaidėjus, Gaila, kad nepavyko iškovoti pergalės. Dabar esame tokioje situacijoje, kad nebėra, kur trauktis“, – tiesai į akis žvelgė D. Adomaitis.

Nors ir nusiminęs, tačiau vilčių patekti į kitą etapą dar nebuvo praradęs ir „Neptūno“ lyderis Donatas Zavackas, į turtingojo italų klubo krepšį įmetęs 17 taškų.

„Kokios gali būti nuotaikos, kai pralaimi rungtynes, kurias gali laimėti. Aišku, kad nesidžiaugiame. Šį mačą mums kainavo mažos klaidos, ypač pabaigoje. Žaidžiant su tokio lygio komanda ir tokio lygio rungtynėse – tokios klaidos tiesios yra negalimos.

Jų padarėme, todėl ir pralaimėjome. Malonu tik dėl to, jog atsilikdami 15-17 taškų skirtumu, sugebėjome atkurti intrigą, išlyginome rezultatą. Be to, juk dar ne viskas prarasta. Reikia tik laimėti visas likusias rungtynes“, – nelinksmai šyptelėjo D. Zavackas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)