Panašu, kad „Žalgirio“ gerbėjus ši naujiena padalino į dvi stovyklas – vieni sveikina tokį sprendimą, nes gavęs išpirką už šį sezoną savo žaidimo niekaip nerandantį vieną brangiausių komandos žaidėjų, klubas, tikriausiai, bandys sustiprinti ne tik įžaidėjo, bet ir po Roberto Javtoko traumos susilpnėjusią, centro poziciją. Kiti, tuo tarpu, teigia, kad vieno iš naujųjų laikų „Žalgirio“ simbolių tapusio Kalniečio išvykimas dar labiau susilpnins komandą.

Žvelgiant tik į skaičius, Kalnietis tikrai nedemonstravo to žaidimo, kurio iš jo laukė „Žalgirio“ vadovai ir gerbėjai, todėl galimas jo pakeitimas vienu ar net dviem naujokais komandai tikrai galėtų išeiti į naudą. Vis dėlto, į vyriausiojo trenerio postą stojus Jasikevičiui, galima buvo tikėtis ir pagerėjusio pagrindinio komandos atakų organizatoriaus žaidimo. Per du mačus, kuomet Šaras vadovavo komandai, Kalnietis į „Real“ ir „Lietuvos ryto“ krepšį atitinkamai įmetė 9 ir 8 taškus, po 6 ir 4 kartus tiksliai asistavo komandos draugams, o „Siemens“ areną paliko nė karto nesuklydęs.

Belieka tik spėlioti ar Manto žaidimas ir toliau būtų progresavęs ir LKL finalo serijos metu jau būtume matę tą Kalnietį, kurio taip laukė ir tikėjosi komandos gerbėjai. Vis dėlto, net ir būdamas Gintaro Krapiko asistentu, Jasikevičius turėjo visas galimybes prisidėti prie to, kad Kalnietis vestų komandą į pergales. „Ausiniam berniukui“ perėmus komandos vadžias, krepšinio ekspertai iškart pastebėjo permainas „Žalgirio“ žaidime, kurios turėjo prisidėti ir prie to, kad Kalnietis pagaliau atrastų savo vietą aikštelėje.

Tačiau tai veda į bereikšmius svarstymus apie tai „kas būtų, jeigu būtų“. Faktas, kad šio vakaro rungtynės prieš „Olympiakos“ Kalniečiui taps atsisveikinimu su komanda ir jos gerbėjais. Bent jau laikinu. Atmesti tikimybę, kad Mantas po kurio laiko vėl grįš į „Žalgirį“, būtų per drąsu.

O šį vakarą jo laukia dvikova su vienu geriausių Eurolygos įžaidėjų, Vassiliu Spanouliu. Nors pažiūrėjus į graiko veterano statistinius rodiklius gali pasirodyti, kad jo žaidimas jau rieda į karjeros pakalnę, tačiau tai būtų labai klaidinga išvada. Spanoulis tvirtai laiko visas komandos vadžias savo rankose ir puikiai diriguoja „Olympiacos“ orkestrui. Jis nebėra toks rezultatyvus, kaip geriausiais savo laikais, tačiau rinkti taškus ir nėra pagrindinė jo užduotis.

Šilto ir šalto per savo ilgą karjerą matęs Spanoulis yra tvirtas ir aukščiausio lygio krepšinio kovų užgrūdintas karys, kuris gali bet kurią akimirką paleisti žudantį šūvį į varžovų krepšį ir nulemti rungtynių baigtį. Ne veltui sezono vidurio apklausoje dauguma Eurolygos komandos vadovų nurodė, kad būtent Spanoulis yra geriausias lyderis. Net pusė komandų vadovų jam patikėtų ir lemiamą metimą.

Dviejų įžaidėjų dvikova turėtų tapti puikiu šio vakaro rungtynių akcentu, o Mantui – galimybė palikti „Žalgirį“ aukštai iškelta galva. O mane, tiesiogiai komentuojantį „Žalgirio“ – „Olympiakos“ dvikovą, nuo 19:45 galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)