Tarp 8 geriausių Rytų konferencijos komandų Kanados ekipa pateko vos šešis kartus klubo istorijoje ir tik pirmąjį kartą, 2000-2001 metų sezone, jai pavyko peržengti pirmąjį barjerą. Pastaruosius dvejus metus „dinozaurai“ Rytuose finišuodavo gana aukštose pozicijose, bet vis suklupdavo prieš pirmuosius varžovus.

Bruklino „Nets“ vyrukams pralaimėta 3:4, o pernai kiek netikėtai skaudžiai net 0:4 neprilygta Vašingtono „Wizards“ komandai. Bet tiek ketvirtąjį sezoną „Raptors“ marškinėlius vilkintis J. Valančiūnas, tiek komandos naujokas L. Scola tiki, kad šie metai bus geresni.

„Mums kol kas sekasi puikiai. Sezonas jau įpusėjo, todėl matome, kad galime būti tikrai gera komanda. Visi labai nori šiemet atkrintamosiose žengti kuo toliau ir, manau, kad tokią galimybę turime, nes esame labai talentinga komanda. Todėl tereikia pasiruošti ir kryptingai siekti savo tikslo“, – savo mintimis su Krepšinis.lt dalijosi jau devintą sezoną stipriausioje pasaulio lygoje žaidžiantis Argentinos krepšinio mohikanas.

Dwane‘o Casey auklėtiniai šiuo metu Rytų konferencijoje su 24 pergalėmis ir 15 nesėkmių rikiuojasi antri, į priekį praleisdami tik praėjusių metų finalininką Klivlando „Cavaliers“ (27/9) klubą su LeBronu Jamesu priešaky. Verta pažymėti, kad daugiau nei mėnesį „Raptors“ turėjo verstis be savo pagrindinio vidurio puolėjo J. Valančiūno, kuris buvo susilaužęs kairės rankos bevardį pirštą.

„Jonas žaidžia labai gerai. Jis negalėjo žaisti pusantro mėnesio, bet pagaliau sugrįžo. Šis vyrukas yra labai svarbus mūsų komandos žaidėjas“, – 213 cm ūgio uteniškio įtaka komandos žaidimui neabejojo L. Scola, pats kiekviename mače pelnantis po 10 taškų.

Šis aukštaūgių tandemas kiekviename mače pirmasis žengia į aikštę, bet taip bus tik klubinio sezono metu. Štai artėjančią vasarą abu krepšininkai gali stoti akis į akį Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. J. Valančiūnas – kaip Europos, L. Scola – kaip Amerikos vicečempionas.

Nuo 1999 metų Argentinos nacionalinei komandai atstovaujantis 206 cm ūgio puolėjas buvo pagrindinis sidabrinio kelio kalvis – po 21,1 taško ir 10,1 kamuolio per rungtynes rinkdavęs L. Scola ne tik laimėjo MVP titulą, bet ir sugebėjo įsirašyti savo pavardę į žemyno krepšinio istoriją, tapdamas rezultatyviausiu visų laikų Amerikos čempionatų žaidėju.

Su Argentinos rinktine olimpinėse žaidynėse aukštaūgis dalyvaus jau net ketvirtą kartą ir tokiu gražiu akordu veikiausiai baigs savo gulbės giesmę nacionalinėje komandoje. Kartu su juo paskutinius prakaito lašus gimtinei atiduoti turėtų ir dar dvi pirmojo ryškumo žvaigždės: 38-erių keturiskart NBA čempionas Emanuelis Ginobili iš San Antonijaus „Spurs“ ir 36-erių Andresas Nocioni, su Madrido „Real“ laimėjęs Eurolygą ir tapęs naudingiausiu finalo ketvirto žaidėju.

„Taip, šis skaičius man svarbus. Žaisti vieneriose olimpinėse žaidynėse jau būtų didžiulė patirtis, o aš jau turėjau galimybę dalyvauti trijose ir ruošiuosi rungtyniauti ketvirtose. Aš labai dėl to džiaugiuosi“, – unikalią savo istoriją pasakojo L. Scola.

Per savo karjerą su Argentinos komanda aukštaūgis laimėjo olimpinį auksą (2004) ir bronzą (2008), pasaulio čempionato sidabrą (2002), o savo žemyne dukart tapo čempionu (2001 ir 2011) ir po tris sykius iškovojo sidabrą (2003, 2007 ir 2015) bei bronzą (1999, 2009 ir 2013).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)