Sezono pradžioje Italijos vicečempionui įplyšo šlaunies raumuo, o nuo gruodžio vidurio rungtyniauti jis negali dėl peties traumos. Nors iš pradžių skelbta, kad 192 cm ūgio gynėjas ant parketo sugrįžti galės po Naujųjų metų, panašu, kad trauma – kur kas rimtesnė.

R. Kaukėnui skilo kaulas ir plyšo raumuo. Tiesa, pirmosios problemos Italijos daktarai nepastebėjo.

„Susižeidžiau treniruotės metu, bet daug anksčiau – porą mėnesių žaidžiau su skausmais, o po to situacija pablogėjo. Kad yra skilimas pamatė tik Lietuvoje, kai lankiausi pas Rimtautą Gudą“, – situaciją Krepšinis.lt paaiškino lietuvis.

Žaidėjo teigimu, operacijos bent kol kas jam neprireiks: skilimas jau beveik sugijo, beliko išsigydyti plyšusį raištį. Bet kiek tiksliai truks reabilitacija, nežino net ir pats R. Kaukėnas.

„Viskas priklauso nuo to, kaip viskas atsistatys ir kada skausmas praeis. Bet tikrai prireiks daugiau nei mėnesio. Tikėkimės, kad sugrįšiu“, – šyptelėjo „Grissin Bon“ lyderis.

Lapkričio pradžioje Krepšinis.lt kalbintas vilnietis apie karjeros pabaigą dar negalvojo, bet teigė, kad viskas priklausys nuo šio sezono.

„Žinote, jau nesinori patirti kryžminių kelio raiščių ar dar kokią sunkią traumą – nes tada jau viskas. O dėl paties darbo, dėl treniruočių ir dėl to šiurpuliuko, kurį jaučiu prieš žengiant į aikštelę, tikrai verta žaisti ir dar daugiau žilų plaukų prisiauginti“, – tąkart meile krepšiniui tryško R. Kaukėnas.

Bet kad veteranas dar turi parako, galima spręsti ir pažvelgus į jo statistinius rodiklius. Italijos čempionate per 7 rungtynes gynėjas vidutiniškai rinkdavo 11,7 taško. Ne ką kuklesni skaičiai ir Europos taurės turnyre – per 6 mačus R. Kaukėnas įmesdavo 11,2 taško.

Viename iš šių susitikimų jis netgi tapo didvyriu – paskutinėmis sekundėmis švystelėjo dvitaškį ir savo ekipai išplėšė tąkart itin brangią pergalę.

„Grissin Bon“ komanda Italijos pirmenybėse su 14 pergalių ir 2 nesėkmėmis užima lyderės poziciją, o Europos taurės LAST-32 etapą pradėjo skaudžia nesėkme – išvykoje 63:82 nusileido Trento „Dolomiti Energia“ krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)