Prieš šio vakaro mačą Bamberge krepšinio gerbėjų galvose, ko gero, sukasi daugybė klausimų apie „Žalgirio“ žaidimą, o širdyse alsuoja nerimas – ar „ant popieriaus“ silpniausias grupės varžovas yra įkandamas savo žaidimo stabilizuoti niekaip nepajėgiančiam „Žalgiriui“?

Prieš savaitę Kaune matėme šį sezoną jau gan įprastą vaizdą – komandą į priekį bandė tempti aukštaūgių Jankūno ir Vougiouko tandemas, kai tuo tarpu likę komandos lyderiai blaškėsi po aikštę ir bejėgiškai stebėjo, kaip varžovai galingai krauna kamuolius į jų krepšį.

Neabejotinai geriausias sezono rungtynes sužaidė 12 taškų pelnęs ir net 10 kamuolių atkovojęs Edgaras Ulanovas, tačiau ir jo pastangų nepakako tam, kad „Žalgiris“ rimčiau pasipriešintų svečiams iš Vitorijos. Olivier Hanlanas buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose, tačiau dvitaškius metė vos 36 proc. taiklumu, o du jo tritaškiai rungtynių eigai didesnės įtakos neturėjo. Beje, kanadietis atliko ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų – tris.

Įdomi detalė – „Žalgirio“ pralaimėjimas 21 taško skirtumu, buvo didžiausias iš visų pirmajame TOP-16 ture vykusių mačų. Apskritai, 89 į savo krepšį praleisti taškai buvo antras blogiausias rezultatas tarp visų komandų – tiek pat į „Cedevita“ krepšį įmetė ir „Lokomotiv“, tiek pat pelnė ir CSKA, tiesa pergalei prieš „Chimki“ neužteko net ir tiek.

Tačiau gynyba nėra didžiausia šio sezono „Žalgirio“ problema – vidutiniškai į savo krepšį praleisdami po 74,5 taško per rungtynes kauniečiai yra aštunta geriausiai besiginanti Eurolygos komanda. Kur kas daugiau bėdų žalgiriečiai turi puolime – vidutiniškai mesdami po 69,5 taško jie yra nerezultatyviausia komanda tarp visų, patekusių į TOP-16.

Šį vakarą Bamberge „Žalgiriui“ bus labai svarbu įrodyti, kad jie gali žaisti geriau, nes ant kortos bus pastatyta kur kas daugiau, nei tik pirmoji pergalė. Kauno klubas varžovams iš Bambergo dar niekuomet nėra pralaimėjęs. Iš aštuonių iki šiol žaistų tarpusavio dvikovų visas laimėjo Lietuvos čempionai.

Dar daugiau – TOP-16 etape „Brose Baskets“ žaidžia jau trečią kartą klubo istorijoje, tačiau iki šiol jame nėra iškovojusi nė vienos pergalės. Praėjusią savaitę jiems trūko labai nedaug – vokiečiai išvykoje vos trimis taškais nusileido titulą ginančiam Madrido „Realui“. Žinoma, šį sezoną Jono Mačiulio komanda toli gražu nedemonstruoja čempioniško žaidimo, tačiau, namuose ji iki šiol pralaimėjo tik kartą ir tai padarė prieš Rimo Kurtinaičio „Chimki“.

Žiūrit į šio vakaro mačą sakyti, kad „Žalgiriui“ pergalė yra būtina, būtų banalu – pralaimėjus Bamberge, šansai išsikapstyti iš F grupės taptų minimalūs. Sutapimas ar ne, tačiau būtent šiandien į aikštę kauniečių gretose turėtų sugrįžti Renaldas Seibutis, kuris geriausias savo karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė būtent prieš Bambergo kolektyvą.

2012-aisiais, tuomet dar atstovaudamas Vilniaus „Lietuvos Rytui“, Seibutis iš pradžių „Siemens“ arenoje atvedė savo komandą į pergalę surinkdamas 22 naudingumo balus, o po mėnesio Vokietijoje į varžovų krepšį įmetė 24 taškus – abu šie rodikliai kol kas geriausi jo karjeroje. Belieka tikėtis, kad po traumos grįžęs vienas šio sezono „Žalgirio“ lyderių primins sau ir komandos draugams kaip reikia žaisti „Brose Baskets“ namų arenoje.

O mane, tiesiogiai komentuojantį „Žalgirio“ – „Brose Baskets“ rungtynes nuo 21 valandos galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)