Žada teistis

„Tai absurdų absurdas. Negalima apkaltinti žmogaus, neturint jokių įrodymų: kažkas kažką pasakė ir girdėjo... Čia tas pats, kas žmogų pasodinus į kalėjimą 5 metams, po to ateitų ir atsiprašytų“, – pyktį sunkiai tvardė Edvino tėvas V. Šeškus.

NKL Drausmės komisija sušauktame posėdyje išnagrinėjo visą gautą ir surinktą informaciją, peržiūrėjo vaizdo įrašus, sugretino visą eilę faktų ir priėmė jauniesiems krepšininkams itin nepalankų sprendimą.

Įtarimus sukėlė „Rasų“ rungtynės su „Palanga“ (76:88) ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (66:115). Pirmose E. Šeškus ir A. Jankaitis pelnė po 4, o antrose atitinkamai 0 ir 16 taškų.

„Aš klausiau sūnaus, ar su juo kas nors kalbėjo, ar kur nors kvietė... Bet niekam neįdomu: susigalvojo ir valio. Jau esu išsiaiškinęs, kad už šių dalykų stovi visai kiti žmonės. Aš jau net pats detektyvu ėmiau dirbti: lažybų kontoras apskambinėjau, klausiau visų pažįstamų, ar buvo kokie nors įtartini statymai. Kalbinti kontorų atstovai nieko nepastebėjo“, – sūnų gynė V. Šeškus.

„Mano vienas žaidėjas rungtynėse, mesdamas tritaškį, du kartus iš eilės nelietė lanko, vėliau dar prametė ir iš po krepšio – tai aš dabar turiu įtarti, kad jis stato? Ir taip jie nuo manęs velnių gauna...“, – į situaciją iš savo daržo žvelgė „Vytauto“ treneris.

Vilniaus „Lietuvos rytui“ priklausanti E. Šeškus prieš sezoną buvo paskolintas „Rasų“ komandai ir iš karto tapo jos lyderiu. Per 14 mačų jis vidutiniškai rinko 14,4 taško, 4,4 atkovoto kamuolio, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 17 naudingumo balų.

A. Jankaičio statistiniai rodikliai – taip pat iškalbingi: 13,6 taško, 8 atkovoti kamuoliai ir 15,7 naudingumo balų per 19 rungtynių.

„Edvinas tris rungtynes žaidė su išsukta koja – naudojo teipus, nuskausminamuosius, kad tik galėtų rungtyniauti. Man atrodo, kad kažkas specialiai taip daro: su „Rasais“ jis turėjo sutartį iki Naujųjų metų, o likus dvejoms rungtynėms tokie dalykai vyksta. Niekas antros pusės išvis neišklausė“, – pasakojo V. Šeškus.

„Reikia Nacionalinę lygą paduoti į teismą: jie negali taip absurdiškai elgtis“, – nusileisti nė neketino jis.

Edvinas Šeškus su naujais komandos draugais („Alio, Raseiniai“ nuotr.)


Įrodymų nereikia

Tuo metu NKL lyga savo oficialiame pranešime diskvalifikuotų žaidėjų pavardžių neįvardino ir kratėsi atsakomybės.

„Visų pirma norime aiškiai pasakyti, kad tiesioginių įrodymų nei NKL, nei kitos lygos ar sporto organizacijos neturi turėti, mes nesame prokuratūra ar kriminalinės policijos padalinys – neturime teisės rinkti įrodymų mums neleistinomis priemonėmis.

Pabrėžiame, kad lygos nuostatai ar LKF etikos ir drausmės kodeksas leidžia priimti sprendimus suabejojus žaidėjų reputacija dėl nesąžiningo, nesportinio ir kitokio sportininko elgesio, t.y. taikyti drausmines sankcijas, kurios nėra traktuojamos kaip kaltinimai“, – situaciją komentavo NKL vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas.

Priimtų į „Vytautą“

Tiek savo sūnų, tiek A. Jankaitį V. Šeškus yra pasiryžęs priglausti „Vytauto“ klube. Bet ar jie galės žaisti LKL čempionate – taip pat nėra aišku: jei komanda pateiktų paraišką registruoti žaidėjus, lygai tektų atlikti ir savo tyrimą.

„Juk reikia žmonėms duoti galimybę atsitiesti. Ir taip elgsiuosi ne todėl, kad tai mano sūnus. Aš esu teisybės ieškotojas“, – pareiškė atlapaširdis strategas.

Prieš savaitę kaltinimų dėl neva specialiai pralaimėtų rungtynių susilaukė ir Alytaus „Dzūkijos“ veteranas Nerijus Varnelis. Po jo lemtingos klaidos Vilniaus „Lietuvos rytas“ LKL čempionate prieš dzūkus išplėšė pratęsimą, o jame – ir pergalę.

Alytaus komanda šį žaidėją iškart atleido, o LKL užsakymu atlikta analizė parodė, kad krepšininko elgesys buvo „švarus“.

„Varnelį vieną dieną apkaltino, kitą – atsiprašė. Bet jam 35-eri – jis stiprus žmogus, o 20-mečiui vaikinui sunku – pats matau, kaip jis naktimis nemiega ir pergyvena“, – apie sunkias sūnui dienas pasakojo V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)