„Manau, kad turi būti pasirengęs dirbti tiek su vyrais, tiek su jaunimu ir nespjauti į moterų krepšinį. Vasaros pabaigoje mane pakvietė į Astanos moterų komandą. Nuvykau ir ėmiausi darbo, o rezultatai pasimatys pavasarį. Sutartį pasirašiau vienam sezonui, o kaip bus toliau – pamatysime. Šiuo metu neturiu kuo skųstis. Klubo organizacija, atmosfera komandoje esu patenkintas“, – sakė vyrų krepšinį į moterų iškeitęs 51 metų treneris.

Tarp „Astana Tigers“ žaidėjų yra trys Kazachstano rinktinės narės – Oksana Osipenko, Anastasija Ovečkina ir Zalina Kurazova, dvi Ukrainos rinktinės narės – Olga Dubrovina ir Ganna Zarycka, latvė Anita Teilanė ir uzbekė Jelena Chusnitdinova. „Manau, kad surinkome neblogą sudėtį, bet galbūt dar pasistiprinsime. Be abejonės, šį sezoną sieksime laimėti Kazachstano čempionatą, kuriame dalyvauja tik trys ekipos, o mūsų pagrindinė varžovė yra Kokšetau „Okžetpes“ komanda. Taip pat norime patekti ir į BWBL čempionato finalo ketverto turnyrą. Stengsimės, bet recepto, kaip tai padaryti, pavasarį niekas neišrašys. Daug kas priklausys nuo to, ar merginos bus sveikos ir gerai pasirengusios“, – pažymėjo R. Petronis.

Treneris kviesti į savo komandą žaidėjų iš Lietuvos artimiausiu metu neketina. „Galbūt ateityje. Man dar reikia klube padirbėti ilgiau. Komandoje turime latvę, kuri jaučiasi gana gerai. Bet ji – vyresnės kartos žaidėja. Pas mus visos žaidėjos bendrauja rusų kalba, o jaunesnės Lietuvos krepšininkės rusiškai beveik nekalba“, – sakė R. Petronis.

„Astana Tigers“ BWBL čempionato pirmojo etapo B grupėje jau užsitikrino pirmą vietą (5 pergalės iš 6 galimų) ir laukia varžovių antrajame etape, kuris prasidės kitų metų vasarį. „Labai norėjome dalyvauti BWBL čempionate. Esame patenkinti, nes Baltijos lygoje, kurioje dar žaidžia Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Ukrainos komandos, gauname daug patirties“, – pabrėžė R. Petronis, kuris yra treniravęs Saratovo „Avtodor“, Permės „Ural Great“ ir Vilniaus „Sakalų“ krepšininkus.

Patyręs treneris įdėmiai seka Lietuvos rinktinės, kurioje rungtyniauja jo duktė Gintarė, pasirodymus. „Praėjusią vasarą Europos čempionate rinktinė pasirodė gerai – pateko į aštuntuką, antrajame etape net nugalėjo būsimas čempiones serbes. O atrankos į 2017 metų Europos čempionatą varžybose Lietuvos rinktinei kol kas nesiseka. Labiausiai neramina rekordiniai klaidų skaičiai. Nežinau, kuri dar rinktinė tiek daug klysta. Per dvejas rungtynes žaidėjos padarė beveik 60 klaidų. Čia ne tai, kad blogai, čia – katastrofa! Dėl ko taip yra, nežinau, bet to atsitiktinumu nelaikyčiau. Ir praėjusiame Europos čempionate buvo rungtynių, kuriose žaidėjos klydo po 26-27 kartus. Keista, nes beveik visos moterų rinktinės narės žaidžia nebloguose klubuose ir jau turi nemažai patirties, – kalbėjo R. Petronis. – Tačiau dar ne viskas prarasta. Tik dabar reikės prieš latves ir slovėnes laimėti didesniu skirtumu. Būna, kai į kampą įsprausta komanda sugeba susitelkti.“

R. Petronis, lygindamas vyrų ir moterų krepšinį, pabrėžė, kad krepšininkės yra imlesnės. „Vyrų krepšinis greitesnis bei galingesnis, bet ir moterys šiais laikais gali žaisti patrauklų krepšinį – gerai gintis, greitai atakuoti bei techniškai atlikti žaidimo elementus. Krepšininkės daugeliu atvejų yra imlesnės. Jos per treniruotes greičiau nei vyrai įsisavina vienus ar kitus dalykus. Be to, moterys disciplinuotesnės už aikštės ribų“, – teigė R. Petronis.

Beje, Kazachstano čempionus „Astana“ krepšininkus šiuo metu treniruoja kitas Lietuvos krepšinio specialistas – Ramūnas Butautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją