Po pergalingo mačo T. Pačėsas džiaugėsi savo komandos agresyvumu ir noru laimėti bei išskyrė gerą auklėtinių gynybą.

„Gynėmės gerai ir metėme taikliai, – pergalės priežastis įvardijo strategas. – Nežinau, iš kur tokia gera gynyba buvo, galbūt reikėtų paklausti praėjusių trenerių (juokiasi). Turėjome tik dvi pilnavertes treniruotes, tačiau vaizdas aikštelėje nuteikia pozityviai – komanda dega noru ir ryžtu reabilituotis.

Noriu pagirti visus, galbūt ir neišpildėme visko, ką planavome, bet agresyvumas ir intensyvumas buvo panašus, kokio norime. Dabar svarbiausia yra sutvarkyti mūsų gynybą, o puolimą paliekame šone. Komanda individualiai yra talentinga, dabar reikia visus sulipdyti į vieną. Dar klystame, pagal žaidimo kokybę yra dar kur tobulėti, bet, kaip ir sakiau, intensyvumas ir agresyvumas buvo tokie, kokius norime matyti kiekvienose rungtynėse.“

Šiame mače „Lietuvos rytui“ nepadėjo vienas komandos lyderių Kšyštofas Lavrinovičius. Treneris atskleidė, kad veteranas jaučia kojos skausmus, tad buvo nuspręsta krepšininkui leisti pailsėti.

„Kšyštofas turi problemų su Achilo sausgysle, bet jis treniruojasi su nuskausminamais, – kalbėjo strategas. – Jo varyti į aikštę nereikia, jis toks yra žmogus. Norime, kad jis su Antanu Kavaliausku visiškai pasveiktų ir galėtų visa jėga prisidėti prie komandos.“

T. Pačėsas po rungtynių taip pat pasakojo, koks jausmas yra vėl stovėti vyriausiojo trenerio poste. Prieš tai treneris 2007-2012 metais treniravo Gdynės „Asseco Prokom“ komandą.

„Aš manau, kad per tą pertrauką nieko neįvyko, – sakė treneris. – Galbūt šiandien emocijos buvo savotiškai įdomios – nauja arena, nauji sirgaliai. Pradžioje žaidėjai buvo susikaustę, jie norėjo daugiau nei įprastai, dėl to ir nesusiklostė niekas.

Taip pat norėčiau padėkoti sirgaliams, tikrai malonu, kad tiki komanda, lanko rungtynes, palaiko mus. Svarbiausia yra neapvilti sirgalių, visas žaidimas yra tik dėl jų. Juk visas krepšinio procesas vyksta dėl kažko – tai yra dėl sirgalių. Tariame sirgaliams didelį ačiū ir tikimės, kad jų tik daugės.“

Tuo metu neseniai prie „Lietkabelio“ vairo stojęs K. Maksvytis kaltino antrąjį kėlinį, kuriame, pasak jo, ir subyrėjo komanda.

„Sveikinu „Lietuvos rytą“ su pergale, – teigė specialistas. – Varžovai niekuo nenustebino, ruošėmės agresyvioms rungtynėms. Bandėme tą agresiją išnaudoti savo naudai, tačiau antrame kėlinyje sugriuvo visas žaidimas, padarėme kelias klaidas ir viskas. Bet mes tvirtai stovime ant kojų, žinome, kurias rungtynes mums reikia laimėti.

Prieš mus „Lietuvos ryto“ spaudimas pasiteisino, tačiau prieš aukšto lygio komandą gali ir nepavykti. Atėjus naujam treneriui visada yra naujų dalykų, tačiau T. Pačėsas prie komandos vairo stovi dar tik dvi dienas. Visas darbas ir pokyčiai pasirodys po dviejų savaičių ar mėnesio.“

38-erių strategas taip pat atskleidė, kad „Lietkabelis“ šiuo metu dairosi naujo krepšininko.

„Šiuo metu ieškome dar vieno įžaidėjo-atakuojančio gynėjo pozicijose galinčio žaisti krepšininko, kad sugebėtume kautis prieš tokias ekipas kaip „Lietuvos rytas“ ir nepaleistume taip lengvai rungtynių antrame kėlinyje.“

Kitas LKL rungtynes „Lietuvos rytas“ žais artėjantį trečiadienį, kuomet namie susitiks su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Savo ruožtu, „Lietkabelis“ trečiadienį namie žais su Kėdainių „Nevėžiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)