„Sportinės traumos: diagnostika, gydymas, reabilitacija ir prevencija“. Taip vadinasi pirmoji Lietuvoje knyga apie sportininkų patiriamas traumas. Trečiadienį ši knyga pristatyta Kauno klinikose.

Knygos, kuri vadinama vadovėliu sporto medikams, autoriai – geriausi Lietuvoje sporto medikai prof. Rimtautas Gudas, Vytenis Trumpickas, dr. Gediminas Tankevičius. Informacija susisteminta ir sudėta į knygą vos per kiek daugiau nei vienerius metus.

„Galvoju, kuris iš jų negydytas. Kalbu ir apie personalą. Net ir tie jauniausi žaidėjai turėję įvairių istorijų“, – žiūrėdamas į Lietuvos krepšinio rinktinės nuotrauką juokavo R. Gudas.

Knyga išleista 1000 tūkst. vienetų tiražu. Nors ji skirta vidiniam sporto medikų naudojimui, ją bus galima įsigyti federacijos internetiniame puslapyje, o kitos bus išdalintos sporto mokykloms, būsimiems sporto medikams.

„Tai pirmas blynas. Mus spaudė laikas ir supratome, kad daug ko joje nėra. Tačiau tai pirmas bandymas“, - kalbėjo R. Gudas.

Medikai džiaugėsi, kad jaunieji specialistai pagaliau galės rasti informacijos ir lietuvių kalba.

„Investuojame į jaunus specialistus, kurie ateina. Jie klausdavo manęs, kur ieškoti informacijos. Sakydavau „Google“, o dabar galėsime pasiūlyti bent jau pagrindus. Mes esame labai savikritiški – tik išleidus knygą jau norime naujos. Tikiuosi, idėja tobulės ir vystysis“, - teigė R. Gudas.

Ši knyga vainikuoja Kauno klinikų ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) bendradarbiavimo dešimtmečio jubiliejų.

“Noriu pasidžiaugti, kad jau 10 metų bendradarbiauajame. Iškovojome ne vieną svarbią pergalę, tarp jų – ir tiesioginį kelialapį į Rio olimpines žaidynes. Viskas aišku, kad be jūsų pagalbos nebūtų tokių rezultatų. Jūs esate komandos nariai, todėl ir jums priklauso medalis“, - kalbėjo LKF vadovas Arvydas Sabonis.

„Mes šiandien treti esame pasaulyje ne vien dėl to, kad labai geri treneriai, o ir dėl to, kad treneriai pradėjo įsiklausyti į medikų rekomendacijas. Mes turime mažai tų krepšininkų resursų, gerų krepšininkų nėra daug ir mes juos visus norime išsaugoti“, – kalbėjo M. Špokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)