Likus žaisti 7 sek. „Dzūkija“ pirmavo 76:74 ir turėjo kamuolį savo rankose. Jau net rungtynių komentatorius didvyriu vainikavo žudančius tritaškius lemiamais momentais įmetusį Tadą Rinkūną.

Vis tik įvyko „stebuklas“: po savuoju krepšiu kamuolį gavęs Nerijus Varnelis jį „atidavė“ Deividui Gailiui, kuris metimu iš po krepšio išplėšė pratęsimą. Jame „Lietuvos rytas“ be didesnio vargo įrodė savo pajėgumą – 91:82.

Visgi šilto ir šalto per savo karjerą regėjęs krepšininkas nepanoro viešai pakomentuoti situacijos ar bent pabandyti pasiteisinti prieš komandos sirgalius.

„Atsiprašau, bet nelabai turiu ką komentuoti. Geros dienos jums“, – nepanoręs kalbėti su Krepšinis.lt ragelį numetė 37-erių veteranas.

Kadangi žaidėjas nekomunikuoja, „Dzūkijos“ sirgaliai internete pasidarė savas išvadas.

„Nerijau, kiek už pratęsimą pastatėte eurų?“, – feisbuke tiesiai šviesiai klausė Martynas.

Apakęs dėl tokios rungtynių baigties buvo ir treneris Andrejus Urlepas, ir vienas klubo vadovų Tomas Pačėsas.

„Nieko panašaus nesu matęs. Taip gali pasielgti vaikas, o ne labiausiai patyręs komandos žaidėjas. Nusipelnėme pergalės ir pralaimėjome tik dėl to kvailo epizodo. Jis tiesiog neturi jokio paaiškinimo“, – galvą purtė A. Urlepas.

„Aš kelis kartus peržiūrėjau epizodą, viską mačiau, tai yra nesuprantami patyrusio žaidėjo poelgiai. Jis netgi mums pirmaujant 73:72 neatsakingai prasižengė. Atrodo, kad tokie veiksmai sąmoningi. Aš jau nekalbu apie paskutinę klaidą“, – pykčio neslėpė ir T. Pačėsas.

Situaciją Alytuje išanalizuoti ketina net tik LKL, bet ir pats klubas, pasiryžęs spręsti N. Varnelio likimą komandoje. Verta pažymėti, kad dėl asmeninių problemų jis jau buvo suspenduotas dvejoms rungtynėms, bet jas išsprendus vėl buvo sugrąžintas į komandos sudėtį.

Šį rudenį „Dzūkijos“ vardas jau kartą skambėjo minint galimus lažybų skandalus, o ekipa dar nė neįpusėjus sezonui spėjo pakeisti pusę sudėties. Tiesa, oficialiai niekas kaltinimų nepareiškė, o situaciją analizavusi Lošimų priežiūros tarnyba jokių įtartinų veiksmų neužfiksavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)