Gynyba subyrėjo

Sezoną galingai pradėjusi „Chimki“ komanda vis labiau buksuoja. Per pastarąsias ketverias Eurolygos rungtynes R. Kurtinaičio treniruojamas kolektyvas suklupo net tris kartus ir, turėdamas keturias pergales, A grupėje 2-4 vietas dalijasi su Miuncheno „Bayern“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ komandomis.

Jei per pirmąsias ketverias Eurolygos rungtynes „Chimki“ varžovams teleisdavo pelnyti po 63,5 taško, pastaruoju metu situacija kardinaliai pablogėjo. Per paskutinius keturis mačus oponentai į rusų komandos krepšį įmeta net po 85,5 taško.

Paskutinį skaudų smūgį „Chimki“ gavo praėjusį penktadienį, kuomet išvykoje 91:96 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkams.

Nieko keisto, kad R. Kurtinaičiui teisintis tenka vis dažniau, o kaip pagrindinę problemą lietuvis įvardija didelį rungtynių skaičių ir krepšininkų nuovargį.

„Sezono išvakarėse mes žinojome, kad grupė yra sudėtinga ir subalansuota. Tai ir pasitvirtino – po aštuonių mačų visos komandos turi galimybių patekti į kitą etapą. „Crvena Zvezda“ žaidė puikiai, o mes strigome paskutiniame ketvirtyje, leidome varžovams atkovoti daug kamuolių po savuoju krepšiu ir tai lėmė pralaimėjimą, – dėstė R. Kurtinaitis. – Apskritai žaidėjams sunku žaisti kas antrą-trečią dieną, ypač kai mačai prilygsta superfinalams.“

Nesurikiuoja žvaigždžių

Visgi patyręs Rusijos krepšinio specialistas Stanislavas Jeriominas įžvelgia keletą kitų problemų, trukdančių „Chimki“ komandai.

„Aš kalbėjausi su Kurtinaičiu, aptariau su juo susiklosčiusią situaciją. Rimas – labai patyręs treneris, o priešakyje – labai sunki užduotis: komandą reikia sugrąžinti ant bėgių. Viena didžiausių bėdų – gynyba. Svarbiausia – tinkamai įtraukti į žaidimą A. Švedą, padėti jam susižaisti su Tyrese'u Rice'u. „Chimki“ ėmė praleisti daug taškų, kadangi jiems žaidžiant kartu veiksmai gynyboje akivaizdžiai šlubuoja. Puolime kamuoliu taip dalijamasi toli gražu ne visada. Pataiko „Chimki“ daug, tačiau praleidžia – velnias žino kiek“, – situaciją rusų žiniasklaidai komentavo S. Jeriominas.

Koją „Chimki“ kiša ir traumos – dažnai negaluojantis vidurio puolėjas Paulas Davisas sužaidė 6 iš 8 rungtynių ir aikštėje vidutiniškai praleido tik po 15 min., Ruslanas Patejevas aikštėje pasirodė tik per vienas Eurolygos rungtynes, traumuotas į aikštę žengia ir Marko Todorovičius.

Akivaizdu ir tai, kad tvarkytis su „Chimki“ žvaigždynu R. Kurtinaičiui kol kas sekasi sudėtingai. Nors pagrindinis komandos vasaros pirkinys A. Švedas ilgainiui tapo komandos atakų lyderiu ir Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai pelno po 14,8 taško (per 23 min.), lietuvis pripažįsta, kad iš jo tikėjosi kiek kitokio žaidimo.

„Priekaištų dėl gynybos jam neturiu. Problema – organizavime. Aš maniau, kad jis rungtyniaus įžaidėjo pozicijoje, bus tarsi treneriu aikštėje. Tačiau kol kas jis yra daugiau atakuojančio plano žaidėjas“, – neseniai pripažino lietuvis.

Tuo metu kiti du „Chimki“ vasaros pirkiniai puolime kol kas nežiba – M. Todorovičius komandos kraitį vidutiniškai papildo 5,1 taško ir 3,8 atkovoto kamuolio (per 17 min.), o iš NBA į Europą sugrįžęs Zoranas Dragičius – 8,1 taško ir 2,4 atkovoto kamuolio (per 16 min.).

Dar vienas „superfinalas“

Atsigauti po dar vieno smūgio Eurolygoje R. Kurtinaitis ir „Chimki“ daug laiko neturėjo. Pirmadienio vakarą lietuvio komandos laukia dar vienas „superfinalas“ – VTB Vieningosios lygos rungtynėse „Chimki“ susitiks su kita Eurolygos dalyve – Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda, penktadienį Eurolygoje netikėtai pralaimėjusia Zelionos Guros „Stelmet“ krepšininkams.

„Tai – labai grėsmingas varžovas, o kluptelėjimą rungtynėse su lenkais aš laikyčiau nesusikaupimo pasekme. Juk kelialapį į Eurolygos TOP-16 etapą „Lokomotiv“ jau turi. Mums bus sunku, nes reikia atsikratyti neigiamų emocijų po pralaimėjimo Belgrade. Kuomet pralaimi rungtynes, kurias galėjai laimėti, krenti į emocinę duobę“, – pripažino R. Kurtinaitis.

VTB Vieningoje lygoje „Chimki“ per devynerias rungtynes laimėjo šešis kartus ir turnyro lentelėje užima ketvirtą vietą, tačiau šiame turnyre reguliarusis sezonas dar net neįpusėjo. Tuo metu Eurolygos reguliariajame sezone R. Kurtinaičio auklėtiniams liko sužaisti du mačus, per kuriuos lietuvio komandai būtina bent viena pergalė. Ją pasiekti pastaruoju metu stringantiems rusams nebus lengva – šią savaitę išvykoje jie žais su Strasbūro SIG (3/5), o ateinančią namuose kausis su grupės lydere Stambulo „Fenerbahce“ (6/2) komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)