„Man reikėtų didesnio pasitikėjimo savimi ir tada tikiuosi demonstruočiau geresnį žaidimą“, - sako L. Jurčiūtė. – Kol kas per rungtynes negaunu itin daug progų pasireikšti, tačiau per treniruotes stengiuosi sunkiai dirbti, tobulėti ir ateityje tikiuosi savo minutes išsikovosiu sunkiu darbu.“

Dvejus metus nebeegzistuojančių Vilniaus „Jaunųjų talentų“ garbę gynusi gynėja šį sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) vidutiniškai aikštėje praleidžia po 9 minutes, pelno po 3 taškus ir atlieka po rezultatyvų perdavimą. Geriausias rungtynes ji sužaidė su „Šiaulių-Universiteto“ komanda, kai per 19 minučių pelnė 12 taškų, perėmė 4 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Būtent su šia Saulės mieto komandos vilnietės rungtyniaus ir penktadienį.

„Šiaulietės žais savo salėje, bus užsivedusios, kovingos ir rimtai nusiteikusios. Jos jau iškovojo pirmą pergalę, daug labiau pasitikės savo jėgomis, todėl negalime varžovių nuvertinti ir turėsime kautis nuo pirmų minučių“, - taip apie laukiančią kovą kalba gynėja.

„Kibirkšties“ komanda mačą su Šiaulių ekipa pasitinka po ganėtinai įtemptos savaitės. Vilnietės praėjusį savaitgalį patyrė dvi nesėkmes po pratęsimo Rytų Europos moterų krepšinio lygoje (EEWBL), o antradienį jau kovėsi šalies čempionate.

„Po dviejų pralaimėjimų nusivylimas buvo, tačiau vėliau nusprendėme, kad nėra ko liūdėti“, - pasakoja L. Jurčiūtė. – Žaidėme prieš geras komandas, žaidėme du pratęsimus, tai labai gera patirtis, kuri mums duos naudos ateityje. Varžovės turėjo labiau patyrusių žaidėjų, priėmė protingesnius sprendimus.“

Šiuo metu LMKL „Kibirkšties komanda žengia lyderių gretose. Vilnietės per 8 mačus yra iškovojusios 7 pergales ir dalinasi 1-2 vietas su čempionėmis „Utenos“ krepšininkėmis. Viena pergale mažiau turi Marijampolės „Sūduvos“ klubas.

„Prieš sezoną pergalių tikrai tikėjausi, galvojau, kad būsime geriausių ketverte“, - šypsosi L. Jurčiūtė. – LMKL kol kas niekas labai nenustebino, mes žaidėme pagal planą. Kiek netikėta buvo pirma šiauliečių pergalė prieš Kauno „Aistes“. Visos komandos tikrai įveikiamos ir su visomis galima kovoti. Mūsų stipriosios pusės – jaunatviškas entuziazmas ir noras tobulėti.“

Gynėja džiaugiasi ir darbu su viena geriausių visų laikų Lietuvos žaidėja Jurgita Štreimikyte-Virbickiene.

„Treneriai visada noriai padeda, dirbame individualiai, suteikia dėmesio jaunoms žaidėjoms. O treneris Valdas Gecevičius ir į treniruotes atveža su savo gražiuoju „Porsche“ automobiliu“, - juokiasi krepšininkė.

L. Jurčiūtė padeda ir Kėdainių sporto centro komandai Moksleivių krepšinio lygoje. Nors jos atstovaujama komanda yra iškovojusi 1 pergalę ir patyrusi 3 nesėkmes, tačiau gynėjos rezultatai kalba patys už save: vidutiniškai 27 taškai, 8 rezultatyvūs perdavimai ir 7 atkovoti kamuoliai bei vienos iš geriausių lapkričio mėnesio žaidėjų vardas.

„Grįžusi į Kėdainius stengiuosi išbandyti, ką išmokau Vilniuje, šlifuoju tam tikrus dalykus, tai gera proga įgauti pasitikėjimo ir žaisti daug minučių“, - sako L. Jurčiūtė. – Būna sunkoka persijungti, nes LMKL labiau patyrusios žaidėjos, jos protingesnės, stipresnės fiziškai.“

Ateityje L. Jurčiūtė tikisi išbandyti jėgas ir moterų Eurolygoje.

„Šiuo metu labiausiai norėčiau gerai išlaikyti dvyliktos klasės egzaminus, o ateityje svajoju žaisti Eurolygoje. Šį sezoną mūsų komanda siekia aukščiausių tikslų, tikiu, kad mes galime iškovoti medalius.“

Populiariame TV seriale nusifilmavusi D. Šarauskaitė: norėčiau tai padaryti ir vėl

„Kibirkšties“ vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė nusifilmavo populiariame Lietuvoje televizijos seriale „Rezidentai“. Kartu su tokiais aktoriais kaip Ramūnas Rudokas, Džiugas Siaurusaitis ar Andrius Bialobžeskis pasirodė ir D. Šarauskaitė.

Dovilė Šarauskaitė ir Džiugas Siaurusaitis

„Ieškojo aukštos merginos vaidmeniui, todėl skambino į Vilniaus krepšinio klubus ir rado „Kibirkštį“ bei mane“, – pasakojo 19-metė.

Aukštos merginos serialo kūrėjams prireikė ne veltui, kadangi rezidentas Alvydas Gaulė (aktorius Saulius Baltrūnas) yra aukštas vaikinas, o jo užduotis buvo pakviesti į pasimatymą už jį aukštesnę merginą. Jam į pagalbą atėjo ir Dž. Siaurusaitis.

„Įspūdžiai iš filmavimo užkulisių – puikūs. Buvo smagu pabendrauti su žinomais aktoriais. Kartu pasijuokėme, buvo tikrai nekasdieniška“, – prisiminė D. Šarauskaitė.

Pati D. Šarauskaitė su geromis emocijomis žiūrėjo „Rezidentų“ seriją, kurioje filmavosi pati.

„Mačiau šią seriją. Labai keista buvo žiūrėti į save, todėl nesusilaikiau nesijuokusi. Atrodė, kad galėjau kai ką padaryti geriau.“

196 cm ūgio krepšininkė teigė, kad ir ateityje norėtų filmuotis seriale ar kino filme.

„Jeigu pasiūlytų, kodėl gi ne. Smagu buvo kažką nuveikti neįprasto“, – šypsojosi krepšininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją