Pirmame tarpusavio mače „Žalgirio“ arenoje nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Tąkart sėkmė lydėjo svečius iš Rusijos, nes Manto Kalniečio tritaškis aidint sirenai skriejo pro šalį (74:76).

„Reikia pripažinti, kad varžovai tose rungtynėse įmetė visus svarbus metimus, nors juos ir atliko nebūdami laisvi. Nežaidėme blogų rungtynių. Gaila, kad nepasiekėme pergalės, bet dabar turime antrą šansą“, – kovingai kalbėjo vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Į Krasnodarą žalgiriečiai išvyko pakilios nuotaikos: savų žiūrovų akivaizdoje jie nugalėjo Lenkijos čempioną Zielona Guros „Stelmet“ (67:56) ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ (82:68).

Tiesa, paskutinė Eurolygos išvyka šalies čempionams baigėsi liūdnai – į save nepanašūs žaidėjai beviltiškai pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ ekipai (56:91). Ką reikia daryti, kad būtų išvengta tokio paties likimo?

„Bendras nusiteikimas rungtynėms turėtų būti kitoks. Atėnuose mes gavome labai skaudžią pamoką ir tos klaidos nebekartosime“, – vylėsi G. Krapikas.

Varžovų gretose didžiausią grėsmę kelia 26-erių amerikietis Malcolmas Delaney. 191 cm ūgio gynėjas, prieš mėnesį kalbėdamas su Krepšinis.lt sakė, kad jau kitame sezone trokšta praverti NBA duris. Ir panašu, kad jis daro viską, kad įgyvendintų savo tikslą – spalio mėnesio Eurolygos MVP titulą laimėjęs legionierius per šešerias rungtynes vidutiniškai renka po 19,3 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 21,2 naudingumo balo.

„Jis ne tik pelno daugiausiai taškų, bet ir tvirtai savo rankose laiko visą rungtynių eigą. Gynyba prieš jį vaidins labai didelę rolę. Kas prieš jį ginsis? Turime numatę, bet tegul varžovams tai būna staigmena“, – visų kortų atskleisti nenorėjo 54-erių strategas.

„Žalgirio“ ir „Lokomotiv“ komandų akistata prasidės penktadienį 17.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)