„Prieš varžybas šansus laimėti visada galima įvertinti 50 ir 50. Mūsų niekada prieš rungtynes favoritais nelaiko, taip yra ir šį kartą. Tačiau žaidžiame namuose, tai – mūsų pagrindinis koziris. Be to, turime didelių ambicijų laimėti ir to sieksime“, – teigė Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Jis pabrėžė, jog itin svarbu tai, kad šiose rungtynėse žais Danielis Ewingas, kuris negalėjo žaisti Izraelyje, nes buvo traumuotas. „Tikrai svarbu, jog pagrindinis mūsų įžaidėjas bus aikštėje ir Mindaugui Girdžiūnui nereikės žaisti 35 minučių“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Į pirmadienio vakarą vykusią treniruotę surinko 10 „Neptūno“ krepšininkų. Joje nepasirodė traumuotas Arvydas Šikšnius ir Simas Galdikas. „Man pranešė, kad jam kažkas negerai su sveikata“, – išsamiai apie aukštaūgio problemas nekalbėjo „Neptūno“ strategas.

Pastarosiose Europos taurės turnyro rungtynėse „Neptūnas“ išvykoje praėjusią savaitę šventė pergalę – nukovė Stambulo „Galatasaray“ komandą.

Paklaustas, ar komanda šiuo metu yra pakilime, D. Adomaitis nesiryžo taip tvirtinti.

„Labai norime, kad komandos forma gerėtų, kiltų į viršų. Tačiau tuos mūsų planus pakoreguoja tai, jog dėl visokių traumų kai kurie žaidėjai tiesiog per daug minučių praleidžia aikštelėje. Bet jau toks tas sportas“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas.

Paklaustas, kokius ginklus rengia prieš „Hapoel“ komandą, D. Adomaitis akcentavo, jog planas yra agresyvi gynyba.

„Jie yra energetinė komanda, žaidžia fizinį, kontaktinį krepšinį. Jie labai agresyviai greitai puola, todėl mes turime agresyviai greitai gintis. Jie tikrai yra įveikiama komanda ir sieksime pergalės“, – tvirtino vyriausiasis treneris.

„Neptūno“ žaidėjui Arnui Butkevičiui nesunku buvo prisiminti, jog pagrindinės priežastys, kodėl pralaimėta Jeruzalėje, buvo tai, kad „Neptūnas“ padarė nemažai klaidų, leido varžovams pelnyti daug lengvų taškų.

„Todėl klaidų reikia kuo mažiau, reikia, kad būtų kuo mažiau lengvų situacijų metimui, labai svarbu ir kova dėl atšokusių kamuolių. Jei tai pavyks, tada bus ir pergalė. Suprantama, kad lengva nebus, pergalės niekas taip paprastai neatiduos. Reikės kovoti, bet varžovai yra įveikiami“, – tikino A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)