Krepšininkas jaunystėje buvo pastebėtas Stepono Kairio ir patraukė už Atlanto, kur baigė mokslus ir pradėjo tikro profesionalo karjerą. Jungtinėse Amerikos Valstijose krepšininkui geriausiai sekėsi ketvirtaisiais studijų metais, kai NCAA čempionate pelnydavo po 16 taškų, atkovodavo po 6 atšokusius kamuolius.

„Naturalu, kad ketvirtaisiais metais ir treneris labiau pasitiki vyresniais. Gaudavau daug kamuolių, nemažai derinių buvo skirta man, todėl viskas sekėsi neblogai“, – studijų metus prisiminė puolėjas.

Po sėkmingų studijų krepšininką pastebėjo ir Lietuvos atstovai. 2007 metais Vasylius buvo pakviestas į Lietuvos studentų rinktinę (tuo metu tai buvo ir rezervinė šalies komanda) ir su ja laimėjo aukso medalius Bankoko Universiadoje. Po to krepšininkas pradėjo legionieriaus karjerą, kurios metu vis sugrįždavo į gimtinę ir rungtyniavo Kėdainiuose, Šiauliuose, Klaipėdoje.

„Kai esi legionierius iš tavęs daugiau reikalauja ir tikisi. Kai žaidi Lietuvoje yra šiek tiek lengviau. Aišku būti legionieriumi irgi įdomu. Kita kultūra, klimatas, žmonės. Visur galima prisitaikyti“, – LKL TV teigė Vasylius.

Išsamus LKL TV pokalbis su Valdu Vasyliumi:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)