Kai „snaiperis“ pasirašė vienerių metų sutartį su viena iš Turkijos čempionato autsaiderių Ankaros „TED Kolejliler“ komanda, visi krypavo galvomis – juk ši komanda net nerungtyniauja jokiame Europos turnyre.

Eurolygos čempionas pripažino, kad tokį pasirinkimą lėmė susidariusi situacija. Vis tik juo M. Gecevičius nenusivylė – jis turi galimybę save parodyti galingiausių Turkijos klubų vadovams.

Tačiau ir sezono startas nebuvo toks, kokio tikėjosi pats vilnietis – puikią formą pasirengimo cikle demonstravęs M. Gecevičius patyrė traumą. Išsigydęs įplyšusią blauzdą legionierius po truputį įgauna pagreitį – per penkerias rungtynes jis vidutiniškai rinko po 11 taškų, bet jo atstovaujama komanda kol kas po šešių turų turi vos dvi pergales.

Šešerius metus (2007-2011 ir 2013-2015) „Lietuvos ryte“ praleidęs krepšininkas net gyvendamas Turkijoje seka buvusios komandos ir kitų Lietuvos klubų rezultatus. Jis taip pat pripažino, kad su nekantrumu laukia sekmadienį vyksiančios antrosios LKL grandų akistatos.

Per savo karjerą lietuvis su Pirėjo „Olympiacos“ klubu du kartus tapo Eurolygos čempionu, o su „Lietuvos rytu“ sykį triumfavo ULEB taurės turnyre bei savo kraityje turi du LKL čempiono žiedus.

Vis tik rinktinės trenerių dėmesio jis sulaukė vos vieną vasarą – 2010 metais Kęstučio Kemzūros pasitikėjimo sulaukęs gynėjas su dar 11 žaidėjų sukūrė smagią sensaciją ir pasidabino pasaulio čempionato bronzos medaliu.

Išskirtiniame interviu Krepšinis.lt M. Gecevičius pasakojo apie tobulas sąlygas Turkijoje, krepšinio lygių skirtumą, „Lietuvos rytą“ kamuojančias bėdas, galimybę žaisti Lietuvos rinktinėje ir artėjančias vestuves su tenisininkės karjerą baigusia Lina Stančiūte.

Martynas Gecevičius ir Lina Stančiūtė

– Sezono pradžioje nežaidėte. Kokią traumą buvote patyręs?, – Krepšinis.lt paklausė M. Gecevičiaus.

– Buvo įplyšusi blauzda, todėl tris savaitės negalėjau sportuoti.

– Žaisdamas Vilniuje turėdavote bent po dvejas rungtynes per savaitę. Dabar tik vienerias. Taip pat nežaidžiate jokiame Europos turnyre. Ar nejaučiate krepšinio alkio?

– Kuo daugiau rungtynių – tuo didesnis tempas ir įtemptesnis grafikas, todėl ir nuovargio daugiau. Toks tvarkaraštis – man visiška naujovė. Pliusas, kad yra daugiau laiko joms pasiruošti, bet jeigu nesiseka sužaisti, sunkoka visą savaitę laukti kitų rungtynių, kad gali būti pasitaisyti. Bet šią vasarą aplinkybės susiklostė taip, kaip yra dabar. Nors, žinoma, dvejos rungtynės per savaitę būtų daug geriau.

– Bet Turkijos lygoje turbūt daug sunkiau nei Lietuvoje?

– Manau, kad Turkijos lyga stipriausia Europoje. Bet kas gali įveikti bet ką. Keturios komandos žaidžia Eurolygoje, keturios – Europos taurėje. Tai viską pasako. Visi kiti klubai taip pat turi neblogas sudėtis, stiprius užsieniečius ir stengiasi demonstruoti gerus rezultatus. Turkijoje tikrai sunkiau nei Lietuvoje.

– Savo vaidmeniu komandoje esate patenkintas?

– Mane įsigijo kaip pagrindinį atakuojantį gynėją. Pasiruošimo cikle žaidžiau tikrai daug, o ir sekėsi gana neblogai. Tačiau sezono pradžioje patirta trauma išmušė iš ritmo, todėl dabar bandau sugrįžti į gerą fizinę formą. Mano vaidmuo – pakankamai svarbus, todėl manau, kad žaidimas tik gerės.

– Ar galima sakyti, kad autsaiderių klubą pasirinkote žiūrėdamas į ateitį? Pasirodęs geriau galėtumėte sulaukti galingesnių komandų pasiūlymų...

– Pasirinkau, nes taip viskas susiklostė. Jie labai manęs norėjo, o Turkijos lyga labai stipri, todėl tiesiog norėjau save išbandyti.

– O apskritai gyvenimu Turkijoje esate patenkintas? Ką veikiate laisvalaikiu?

– Sudarytos sąlygos – idealios. Dėl to jokių problemų neturiu. O laisvalaikiu ilsiuosi.

Martynas Gecevičius

– Tai, kad „Lietuvos rytas“ vasarą nebenorėjo pratęsti sutarties, jus labai nustebino?

– Su manimi apie tai niekas net nekalbėjo. Girdėjau visokių įdomių kalbų apie visą tai, bet nematau prasmės kažką komentuoti. Toks buvo jų sprendimas.

– Ar vis dar sekate buvusios komandos žaidimą?

– Seku visą Lietuvos krepšinį. Kaip ir visada.

– Prieš sezoną „Lietuvos rytas“ garsiai trimitavo, kad nori laimėti viską, bet sezono pradžia visus itin nuvylė. Kaip galėtumėte tai paaiškinti?

– Kadangi nesu komandos dalis, sunku pasakyti. Iš šono gali atrodyti kitaip nei yra iš tiesų. Lietuvoje nuvilti labai lengva: jeigu laimi – tu Dievas, jeigu ne – tragedija. Bet visada ir visi laimėti negali.

– Marcelo Nicola jau atleistas iš pareigų. Kokį įspūdį jis jums paliko praėjusiame sezone? Kaip manote, ar galima dėl blogų rezultatų kaltinti tik jį?

– Man jis paliko gerą įspūdį. Šiemet jis turėjo pakankamai daug naujų žaidėjų ir iškart turėjo demonstruoti gerus rezultatus. Nemanau, kad su tokia sudėtimi tai buvo lengva užduotis. Bet niekas šioje komandoje ilgai nelaukia. O kaltinti visada yra labai lengva. Nors čia sportas – tiesiog toks procesas. Dabar komandą turi naują trenerį, kuris sulaukė tokio paties šanso, kokį turėjo M. Nicola.

– O jeigu sulauktumėte pasiūlymo grįžti į Vilnių, ar priimtumėte jį?

– Aš svarstyčiau visus gautus pasiūlymus.

– Savaitgalį laukia dar viena „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ akistata. Ar vilniečiai sugebės nudžiuginti „Siemens“ arenoje susirinkusius aistruolius?

– Sunku pasakyti. Abi komandos šią savaitę laimėjo rungtynes Europoje. Nors „Lietuvos ryte“ dabar geros nuotaikos, gerą gynybą demonstruojantis „Žalgiris“ tikrai neleis įmesti 100 taškų. Manau, kad laukia tikrai įdomios rungtynes – ir pats jas žiūrėsiu (šypteli).

– Ko trūksta, kad komanda būtų tokia kaip Rimo Kurtinaičio laikais, kai laimėdavo viską?

– Rimo Kurtinaičio (juokiasi). Negalima gyventi praeitimi – to niekada nebebus. Reikia kasmet viską kurti iš naujo. Tuo krepšinis ir įdomus.

Martynas Gecevičius

– Kažkada esate sakęs, kad kol rinktinę treniruos Jonas Kazlauskas, jūs joje nežaisite. Ar vis dar esate tokios pačios nuomonės?

– Čia nėra mano nuomonė. Tiesiog taip yra ir nemanau, kad kas nors gali pasikeisti.

– Turėjote kokių nors konfliktų ar tiesiog jūs netinkate trenerio schemoms?

– Aš nesu konfliktuojanti asmenybė. Tiesiog esu ne toks žaidėjas, kokio treneriui reikia.

– Vis dėlto, ar tikitės sulaukti pakvietimo šią vasarą?

– Būtų naivu tikėtis...

– Tai vasarą veikiausiai skirsite poilsiui ir vestuvėms?

– Būtent tokie ir yra planai (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)