„Abiejose pusėse miršta nekalti žmonės. Dėl priežasčių, kurių mes nežinome, jie mėgaujasi savo galios žaidimu... o galų gale pralaimime visi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ į žinią, jog Prancūzija surengė atsaką „Islamo valstybės“ teroristams, sureagavo 23-ejų metų prancūzas.

Toks 216 cm ūgio Jutos „Jazz“ puolėjo pasisakymas sulaukė labai įvairių reakcijų. „Apie ką tu kalbi? Abi pusės? Islamistinis terorizmas yra grynos neapykantos liga. Jų atakos nebuvo išprovokuotos“, – į R. Goberto nuomonę sureagavo vienas iš krepšininko sekėjų.

Netrukus jis sulaukė atgalinio prancūzo atkirčio.

„Ar tu manai, kad trejų metų vaikai yra teroristai? Atmerk savo akis ir nežiūrėk vien tik į savo CNN programėlę telefone“, – atrėžė Prancūzijoje gimęs ir augęs R. Gobertas.

Padėkojęs NBA lygai už paramą sunkiu momentu, prancūzais savo požiūriu „Twitter“ tinkle dalijosi jau ne vieną sykį.

„Pinigai, valdžia, religija – tai trys priežastys, lemiančios, kad šis pasaulis niekada negyvens taikoje“, – prabėgus dienai po tragedijos Paryžiuje rašė R. Gobertas.

NBA lyga į įvykius Prancūzijoje reagavo labai jautriai. Prieš rungtynes buvo skelbtos tylos minutės, skambėjo Prancūzijos himnas „Marselietė“.

Pats R. Gobertas ant parketo pasirodė dėvėdamas batelius su Prancūzijos vėliava, o Niujorko „Knicks“ gretose žaidžiantis puolėjas Kevinas Seraphinas aikštėje pasirodė su ant galvos išskustu užrašu „Paris“ ir Eifelio bokšto simboliu.

Kevinas Seraphinas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)