Išskyrus šeimininkes čekes, atrankos varžybose dalyvaus visų šalių rinktinės – net ir čempionė Serbija. Finaliniame etape kartu su Čekija varžysis devynių grupių nugalėtojos ir šešios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos.

Kadangi trijose grupėse rungsis po 3, o keturiose – po 4 rinktines, renkant geriausias antrąsias komandas, rezultatai su ketvirtosiomis ekipomis nebus skaičiuojami.

„Formatas nėra dėkingas. Darysime viską, kad patektumėme. Nereikia mūsų skalpuoti, nes tikrai bus sunku. Mes nespėjame susižaisti per du mėnesius, o dabar turėsime tik savaitę – tikrai bus sunku. Bet jau vasarą parodėme, kad turime daug potencialo“, – neabejojo viena rinktinės kandidačių Marina Solopova.

„Norime užimti pirmą vietą ir į čempionatą žengti tiesiausiu keliu“, – savo žaidėjai antrino vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas.

Į treniruočių stovyklą lapkričio 16 dieną Kėdainiuose susirinks 14 žaidėjų. Tiesa, tarp visų geriausių krepšininkių nėra tik veteranės Sandros Linkevičienės ir talentingosios Lauros Juškaitės pavardžių.

„Galiu pasidžiaugti, kad visos merginos pareiškė didelį norą atvažiuoti ir padėti rinktinei. Negali tik Sandra, kuri turi nugaros problemų. Bet pažadėjo po naujų metų prisijungti“, – pajėgia sudėtimi džiaugėsi 51-erių strategas.

„Laura žaidžia 3-4 pozicijose. Jose šiuo metu labai didelė konkurencija. Ji tikrai gera ir labai perspektyvi žaidėja, bet šiai dienai kitos kandidatės yra kiek geresnės. Tai ateities žaidėja, bet jai dar reikia pasitempti“, – sakė R. Samulėnas, 18-metę įtraukęs į išplėstinį 22 krepšininkių sąrašą.

Treneriui iš užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų geriausią įspūdį paliko Gintarė Petronytė, Eglė Šikšniūtė ir Giedrė Paugaitė, bet jis prisipažino, kad turi labai mažai informacijos apie gynėjų grandį.

A grupėje R. Samulėno auklėtinės žais prieš Latvijos ir Slovėnijos komandas. Su kaimynėmis pirmąsias rungtynes lietuvės Rygoje žais lapkričio 21 dieną, o slovėnes priims lapkričio 25-ąją Kėdainiuose.

„Remigijus Bardauskas renka informaciją apie Latvijos komandą, bet ji taip pat pakeitė trenerį, todėl nuspėti jų žaidimą nebus lengva“, – apie varžoves nieko konkretaus pasakyti negalėjo rinktinės vedlys.

Atsakomieji mačai bus žaidžiami 2016 metų vasario 20 ir 24 dienomis.

Į pirmąjį rungtynių ciklą pakviestos krepšininkės:

1. Gabrielė Gutkauskaitė (25 m., 175 cm) – Minsko „Cmoki“ (Baltarusija)
2. Santa Okockytė (23 m., 175 cm) – „Cadi La Seu D’urgell“ (Ispanija)
3. Inesa Visgaudaitė (24 m., 168 cm) – „Visby BBK“ (Švedija)
4. Neringa Skadaitė (23 m., 179 cm) – Marijampolės „Sūduva“
5. Marina Solopova (25 m., 180 cm) – Utenos „Utena“
6. Kamilė Nacickaitė (25 m., 182 cm) – Adanos ASKI (Turkija)
7. Vita Kuktienė (35 m., 186 cm) – Žironos „Uni Girona“ (Ispanija)
8. Eglė Šulčiūtė (30 m., 190 cm) – Vroclavo „KS Sleza“ (Lenkija)
9. Monika Grigalauskytė (23 m., 188 cm) – Dėro (Uni Gyor) (Vengrija)
10. Laura Svarytė (23 m., 190 cm) – Marijampolės „Sūduva“
11. Giedrė Paugaitė (25 m., 192 cm) – Minsko „Cmoki“ (Baltarusija)
12. Lina Pikčiutė (25 m., 192 cm) – Žironos „Uni Girona“ (Ispanija)
13. Gintarė Petronytė (26 m., 195 cm) – Neapolio „Saces Mapei“ (Italija)
14. Eglė Šikšniūtė (25 m., 198 cm) – Nimburko „Nymburk“ (Čekija)

Praėjusį birželį Vengrijoje Lietuvos krepšininkės pateko tarp aštuonių pajėgiausių Senojo žemyno rinktinių, bet čempionatą baigė trimis pralaimėjimais ir turėjo tenkintis tik 8-ąja vieta, kuri užvėrė galimybę varžytis papildomame atrankos turnyre į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Tąkart lietuvėms vadovavęs Mantas Šernius nusprendė palikti vyriausiojo trenerio postą, nes jo treniruojamos Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos rungtynių LKL tvarkaraštis sutampa su moterų rinktinės atrankos mačais.

Nacionalinės komandos vairą į savo rankas perėmė M. Šerniaus asistentu dirbęs R. Samulėnas, kuris taip pat yra ir Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkių vyr. treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)