Trečiadienio pralaimėjimas namuose Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) klubui perpildė Vilniaus ekipos sirgalių kantrybės taurę.

Po Europos taurės rungtynių „Siemens“ arenoje tradiciškai rengiami krepšininkų susitikimai su aistruoliais, bet šįkart pastarieji nenorėjo kalbėtis su klubo atsiųstais žaidėjais, reikalaudami pasimatymo su vyriausiuoju treneriu.

Regis, tik laiko klausimas, kada kantrybė baigsis ir „Lietuvos ryto“ vadovams.

Bet pats M. Nicola nerodo jokio noro trauktis iš pareigų ir į visus klausimus apie savo ateitį atsakinėja cituodamas Lietuvos vicečempionų rungtynių tvarkaraštį.

„Šeštadienį mūsų laukia naujas mačas“, – lyg mantrą spaudos konferencijoje po susitikimo su „Zenit“ kartojo 44-erių treneris ir neįžvelgė jokio savo darbo broko, atsiliepiančio smunkantiems komandos rezultatams.

O jie – gana iškalbingi. Per pastarąsias tris savaites „Lietuvos rytas“ sužaidė penkerias rungtynes su varžovais, meistriškumu lenkiančiais vidutiniokus ar autsaiderius Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), ant kurių savo įtūžį ir apmaudą nesivaržydami gali išlieti vilniečiai.

Keturiais atvejais dar iki pertraukos sostinės klubas sukomplikuodavo savo reikalus taip, kad srėbti košę paskui turėdavo paknopstomis.

Po dviejų kėlinių rungtynėse su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) ekipa „Lietuvos rytas“ atsiliko 30:49, su „Zenit“ – 23:45, su Kauno „Žalgiriu“ – 33:46, su Klaipėdos „Neptūnu“ – 25:36. Išsigelbėti M. Nicola auklėtiniams po pertraukos laiko pakako tik pastarojoje akistatoje.

Kitokiu scenarijumi vyko vienintelis mačas su Saratovo „Avtodor“ (Rusija), kuomet mirtiną priešininkų dūrį vilniečiai praleido trečiame kėlinyje, kurį pralaimėjo 15:32.

„Tarsi koks virusas – penktas rungtynes iš eilės su rimtomis komandomis pradedame identiškai. Akcentuojame tą pradžią, visi supranta, ką reikia daryti, bet vis tiek pradedame žaisti tik tada, kai svyla užpakaliai. Patys nesuprantame, kas čia per virusas. Nesąmonė“, – apie komandos žaidimo amerikietiškus kalnelius Krepšinis.lt atsiliepė gynėjas Adas Juškevičius.

Panašu, kad to nesupranta ir M. Nicola. Argentinietis pirštu baksnoja į savo žaidėjus ir jų kovingumo stoką, ypač ginantis. Savo atsakomybės dėl auklėtinių psichologinių nuotaikų jis nejaučia arba bent jau apie ją neužsimena nė žodžiu.

Kaip ten bebūtų, „labai gerai“ parengtos komandos nepradeda rungtynių daužomos varžovų ir nesusizgrimba, kaip reikia žaisti, tik po didžiosios pertraukos.

Galima prisiminti ir tai, kad M. Nicola šiame sezone talkina naujas trenerių štabas, surinktas pagal asmenines argentiniečio pažintis. Jame dar yra Mozambiko nacionalinę moterų rinktinę praeityje treniravęs ispanas Alberto Blanco ir Libane bei Bahreine anksčiau dirbęs Aurimas Jasilionis.

Tuo metu dvylikai skirtingų „Lietuvos ryto“ vyriausiųjų trenerių patarinėjęs Arvydas Gronskis M. Nicola pasirodė nebereikalingas, todėl buvo perkeltas į dukterinę Vilniaus „Perlo-MRU“ komandą.

O dabar ekipos rezultatai šaukte šaukia, kad „Lietuvos ryto“ vadovybė savo šachmatų lentą atsivers ir imsis naujų rokiruočių nelaukdama, kol parke greta „Siemens“ arenos vėl sužaliuos lapuočiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)