33-ejų metų puolėjas greitai tapo vienu iš komandos lyderių ir italus stebina savo efektyvumu – vidutiniškai per rungtynes jis pelno 18,5 taško, dvitaškius meta 52 proc., tritaškius – 44 proc. o baudas – 82 proc. taiklumu. Gyvenimu ir žaidimu Italijoje besimėgaujantis lietuvis davė interviu italų dienraščiui „Gazzeta del Sud“.

Praėjusiame ture S. Jasaičio vedama Kapo di Orlando komanda 68:62 nugalėjo kitą „lietuvišką“ italų kolektyvą – Emilijos Redžo „Grissin Bon“, kuriame rungtyniauja Rimantas Kaukėnas ir Darjušas Lavrinovičius, o trenerių štabe dirba Donatas Slanina. Simas buvo rezultatyviausias nugalėtojų žaidėjas, per 29 min. pelnęs 16 taškų.

„Grissin Bon“ gretose tąsyk iš lietuvių žaidė tik D. Lavrinovičius, surinkęs 4 taškus.

„Grisin Bon“ – labai gera komanda. Užpernai ji laimėjo Europos „Iššūkio“ taurę, o pernai Italijos čempionato finale kovojo su Sasario „Dinamo“. Bet mes atrodėme puikiai ir tikrai nusipelnėme laimėti. Suvaržėme jų galimybes puolant ir tai buvo pagrindinis raktas į pergalę“, – sakė S. Jasaitis.

– 18,5 taško, 52 procentai tritaškių, 44 procentai tritaškių, 82 procentai pataikytų baudų, 5,5 atkovoto kamuolio per rungtynes. Ar pats asmeniškai tikėjotės tokio gero starto?

– Tiesa ta, kad aš niekada negalvoju, kiek pelniau taškų aikštelėje, net kai būnu rezultatyviausias komandos žaidėjas. Aš bandau susitelkti tik į savo komandą, jos efektyvumą ir pasiekimus. Aš nuolatos mąstau, kaip padėti savo komandai, kadangi jos pergalės ir yra pagrindinė sėkmės priežastis.

– Kokį įspūdį palieka Italijos lyga?

– Tai yra kieta ir gerai subalansuota lyga. Visos komandos – panašaus pajėgumo, todėl atsipalaiduoti negalima nė akimirkai, nes tai gali kainuoti labai brangiai. Tas pats pasakytina ir apie mus – komanda jau įrodė, kad gali susidoroti su rimčiausiais iššūkiais.
Simas Jasaitis

– Gianluca Basile – buvęs jūsų varžovas daugelyje tarptautinių turnyrų. Dabar jam – jau 40-imt metų, tačiau jis vis dar žaidžia ir yra jūsų komandos draugas.

– Jo karjera – nuostabi ir ilga, tačiau žengdamas į aikštelę jis iki šiol kiekvieną kartą vis dar mėgaujasi tuo, ką daro. Kartu su Gianluca žaisti malonu dėl daugelio priežasčių – juk krepšinis yra mano aistra.

– Ar malonu būti vienoje komandoje su jaunais krepšininkais, kurie dar tik pradeda savo kelią ir svajoja būti panašiais į jus, Vlado Ilievski, Sanando Ničevičių ar Basilę?

– Tie vaikinai – labai telentingi, tačiau daug laiko aukščiausio lygio rungtynėse dar nepraleidžia. Jiems patarčiau treniruotis kiekvieną dieną, būti susitelkus tik į krepšinį. Stengiamės jiems duoti patarimų, bet mūsų trenerių štabas stebi juos kiekvieną dieną – galima teigti, kad jie itin sparčiai tobulėja. Kiekvienas iš jų turės šaunią ateitį.

– Ar patinka gyventi Italijoje?

– Kapo di Orlando miestas yra mažas, tačiau labai patogus gyvenimui. Žmonės čia labai paslaugūs – jeigu kažko prireikia, jie mielai padeda tiesiog gatvėje, o fanų paramą mes taip pat jaučiame. Trumpai tariant, šiame mieste gyventi tikrai malonu.

– Lietuvos nacionalinė rinktinė iškovojo kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Galbūt sugrįšite į nacionalinę komandą ir dalyvausite trečiose savo karjeros žaidynėse?

– Apie tai kol kas dar tikrai negalvojau. Šiuo metu aš mąstau tik apie sezoną su Kapo D'Orlando ekipa ir dėl tolimesnės ateities galvos nesuku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)