„Neturėjome jokių galimybių nugalėti“, – po antausio Vokietijoje tąsyk pripažino lietuvis, šiuo metu ieškantis recepto, kaip paruošti komandą kovai dviem frontais. Po Eurolygos mačų, savaitgaliais „Chimki“ dar reikia žaisti VTB Vieningosios lygos rungtynes.

„Nuovargis rungtynėse su „Bayern“ tikrai jautėsi ir mes neatsilaikėme. Tačiau nereikia skubėti darant išvadas. Atkreipkite dėmesį: tos pačios problemos kyla visiems Europos klubams, žaidžiantiems keliuose frontuose. Pažiūrėkite, kas įvyko – po pergalės prieš „Žalgirį“ Kaune, vėliau „Lokomotiv-Kuban“ suklupo Suomijoje, o CSKA po Eurolygoje laimėto mačo krito Žemutiniame Naugarde“, – artėjant Eurolygos trečiojo turo mačui „Sport-Express“ kalbėjo R. Kurtinaitis.

Pasak lietuvio, šiuo metu „Chimki“ klubas atlieka vidinį eksperimentą ir keičia įprastinę treniruočių tvarką.

„Mėginame rasti sprendimą, ką daryti. Atliekame nedidelį eksperimentą: vietoje to, kad po Eurolygos rungtynių turėtume vidutinio sunkumo treniruotę, mes žaidėjams suteikiame pilnavertį poilsį. Ir tik prieš kitas rungtynes surengiame vienas geras pratybas. Dabar išmėginame šį formatą ir pažiūrėsime, kas išeis“, – pažymėjo lietuvis.

Visgi, prisiminęs savo ilgametę karjerą, R. Kurtinaitis pripažino, kad žaisti dviem frontais – labai sudėtinga. Ypač tokiais atvejais, kai prestižinėse varžybose pavyksta iškovoti skambių pergalių.

„Kai 1995 m. pats žaidžiau „Real“, mes laimėjome Europos čempionų taurę, dabartinę Eurolygą. Ir vėliau netgi mus treniravęs Željko Obradovičius nesugebėjo komandos nuteikti Ispanijos čempionato finišui“, – prisiminė jis.

Paklaustas, ar brangiausiai apmokamas Eurolygos žaidėjas Aleksejus Švedas jau apsiprato „Chimki“ gretose, R. Kurtinaitis šyptelejo.
„A. Švedu aš patenkintas. Ypač tada, kai jis stengiasi gynyboje, kaip nutiko rungtynėse su „Krasnyj Oktiabr“. Nors aš jo iki galo dar neįtikinau, kad krepšinyje gynyba tokia pat svarbi, kaip ir puolimas. Juk NBA, kur jis žaidė pastaruosius keletą metų, taip nemano. Tačiau mes judame teisinga linkme“, – pažymėjo lietuvis.

Visai neseniai A. Švedo agentas Obradas Fimičius buvo pareiškęs, kad R. Kurtinaitis krepšininkui aikštėje suteikia per mažai laiko. Tąsyk lietuvis atrėžė, jog O. Fimičius gali atvykti į rungtynes ir krepšininką pats panešioti aikštelėje. Visgi panašu, kad karo kirvis jau užkastas.

„Žaidimo laiką A. Švedui skirstau taip, kaip tai numatyta plane – viskas priklauso nuo to, kaip žaidžia varžovai. Viskas kitkas mane tenkina“, – nukirto jis.

Šį vakarą „Chimki“ namuose žais Eurolygos trečiojo turo mačą su Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Klupti neturime teisės. Rungtynėms būsime paruošę visus ginklus“, – pažadėjo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją