Nors įspūdingais statistiniais rodikliais NBA ikisezoninių rungtynių metu 23-ejų metų uteniškis pasigirti negalėjo (7 rungtynės: vidutiniškai po 20,2 min., 10,1 tšk. ir 6,4 atk. kam.), bet komandos draugai pastebėjo lietuvio progresą abiejose aikštės pusėse.

„Vasaros darbas su Jacku Sikma ir sėkmingas žaidimas nacionalinėje komandoje atsispindi aikštėje – jis demonstruoja naujus judesius puolime ir geriau ginasi po krepšiu. Jono įgūdžiai padidėjo, todėl manau, kad vasarą jis praleido tikrai produktyviai“, – mūsiškį gyrė Patrickas Pattersonas.

Mače prieš Vašingtono „Wizards“ J. Valančiūnas po dviejų kėlinių buvo geriausias Toronto ekipos žaidėjas – 10 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.

Praėjusio sezono atkrintamosiose varžybose J. Valančiūnas neprilygo lenkui Marcinui Gortatui kaip ir „Raptors“ neprilygo „Wizards“ (0-4). Vis tik šios rungtynės parodė, kad šiemet lietuvis labiau pasitiki savo jėgomis.

Starto penkete rungtynes pradėjęs J. Valančiūnas žaidė 21 minutę, pelnė 12 taškų (5/8 dvit., 2/2 baud. met.), atkovojo 7, perėmė ir prarado po 1 kamuolį bei 2 sykius prasižengė.

23-ejų metų uteniškiui būnant ant parketo „Raptors“ surinko 11 taškų daugiau nei varžovai. Pagal +/- rodiklį 213 cm ūgio lietuvis savo komandoje buvo trečias – už jį geriau pasirodė tik DeMarre'as Carrollas (+13) ir Luisas Scola (+12).

Tiesioginis JV oponentas rungtyniavo 27 minutes ir per šį laiką surinko 16 taškų (6/10 dvit., 4/4 baud. met.) bei 10 atkovotų kamuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)