Antrą sezoną Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klube žaidžiantis 191 cm ūgio gynėjas puikiai prisimena savo buvusį komandos draugą Mantą Kalnietį, bet atskleisti, kaip ruošiasi jį sustabdyti, nesiryžo.

„Mantas – protingas žaidėjas. Pernai jis buvo traumuotas, todėl neturėjau progos su juo pažaisti, bet jis puikus žaidėjas, gerai dalinantis perdavimus. Norėdami kontroliuoti žaidimą, turėsime kontroliuoti jį“, – Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ pagrindinį varikliuką gyrė M. Delaney.

„Lokomotiv“ ekipos įžaidėjas, kaip ir daugelis žalgiriečių varžovų, žino, kad Kauno klube – net 5 Lietuvos rinktinės žaidėjai, ir pripažįsta, jog šį vakarą jo komandos laukia itin sunkios rungtynės.

„Negalių įvardyti konkrečių pranašumų, bet mes būsime pasiruošę. Tikiuosi, kad pasirodysime sėkmingai. Treneris yra parengęs žaidimo planą“, – vylėsi jis.

2011 metais M. Delaney išbandė laimę NBA naujokų biržoje, tačiau jo nepakvietė nė vienas klubas, todėl amerikietis persikėlė kitapus Atlanto, kad įrodytų, jog yra vertas praverti stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris.

Karjerą Senajame žemyne gynėjas pradėjo prancūzų Šalono „Elan“ klube ir kasmet kilo į viršų, kol prieš 2013-2014 metų sezoną atsidūrė Eurolygoje žaidžiančioje Miuncheno „Bayern“ ekipoje. Įdomu tai, kad tiek Šalono, tiek Miuncheno komandoms jis padėjo tapti atitinkamai Prancūzijos ir Vokietijos čempionėmis.

Persikelti į Rusiją M. Delaney suviliojo pinigai – su „Lokomotiv“ klubu amerikietis pasirašė dvejų metų 2,8 mln. JAV dolerių sutartį, kuri baigs galioti po šio sezono. Kad Krasnodare uždirba didelius pinigus, krepšininkas nevengia pasigirti ir savo socialinių tinklų profiliuose.

Nepaisant to, M. Delaney žino, kad sėkmingas pasirodymas Eurolygoje jam gali atverti kelią į išsvajotą NBA.

„Eurolygoje su komanda noriu patekti į atkrintamąsias varžybas (TOP-8 – Krepšinis.lt), o pats pasirodyti kuo geriau. Viskas spręsis vasarą, bet žinoma, kad NBA – mano didžiausias tikslas. Jau kitąmet noriu žaisti šioje lygoje“, – savo ambicijų neslėpė M. Delaney, pirmame sezone mače į Atėnų „Panathinaikos“ (81:70) krepšį įmetęs 14 taškų ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Eurolygos C grupės akistata tarp „Žalgirio“ (1/0) ir „Lokomotiv“ (1/0) komandų Kaune prasidės šį vakarą nuo 19.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją