Pirmuoju išbandymu trečioje pagal pajėgumą šalies lygoje A. Šležo vadovaujamai komandai taps susitikimas su Kauno VDU-2 atstovais. Pirmosios rungtynės namuose vyks spalio 31 d., kuomet vilniečiai priims Jonavos „Jonavą“.

Talentingiausius Lietuvos sostinės moksleivius treniruojantis ir Vilniaus krepšinio mokykloje (VKM) dirbantis specialistas pripažįsta, kad iki darnaus susižaidimo dar toli, pabrėžė, kad po po Naujųjų metų ši komanda turėtų tapti rimtu riešutu daugumai varžovų RKL čempionate.

– Kaip vertinate pasiruošimą sezonui? - pradėjome pokalbį su treneriu.
– Kol kas viskas vyko pagal planą. Realybė tokia, kad per savaitę turime tik vieną treniruotę, todėl natūralu, kad žaidėjams nepavyksta perteikti visos informacijos. Sudėtinga, nes jie sportuoja savo krepšinio mokyklose, o ketvirtadieniais ateina į „Lietuvos ryto“ dublerių treniruotes. Tas lemia, kad jiems maišosi ir gynyba, ir deriniai.

Jaunimas labai gabus, stengiasi ir man tai itin patinka. Kol kas nesame pilnavertiškai pasiruošę sezonui, bet bandysime kiekvienoje treniruotėse ir rungtynėse taisyti klaidas, priimti sprendimus puolime ir gynyboje. Manyčiau, po Naujųjų metų tai bus visai kitai komanda, nei yra dabar.

– Vyriausiam ekipos krepšininkui –18-lika. Kaip pagal amžiaus vidurkį atrodote tarp konkurentų?
– Studijavau komandų sudėtis galiu pasakyti, kad visi bando įtraukti 16-18 metų vaikinus, bet turi ir 25-erių ar 30-ies sulaukusių krepšininkų. Manau, būsime viena iš jauniausių komandų.

– Koks bus komandos braižas? Esate puolimo ar gynybos šalininkas?
– Gali pataikyti į krepšį, bet jei neapsiginsi, pralaimėsi prieš visus. Didžiausią dėmesį skiriu gynybai. Žinau, kad šis jaunimas pas mane neužsibus ir greitai turės eiti į vyrų komandas. Juos reikia pilnai paruošti vyrų krepšiniui, o jis reikalauja geros gynybos. Aišku, pro pirštus nežiūrėsime ir į puolimą, visuomet juk nesiginsi, reikia mokėti ir taškus pelnyti. Jaunimas turi daug energijos ir sveikatos, todėl su jais galėsime pasimokyti, kaip reikia kibiai gintis.

– Jūsų sudėtis pakankamai lygi, ar jau dabar galima išskirti potencialius lyderius?
– Jie visi kol kas savo kūno mase, augimu ir galingumu yra panašūs. Sakykime, šiai dienai jie dar yra sliekai. Pažiūrėsime, kaip jie rungtynėse susitvarkys su savo įtampa. Vienas žaidėjas treniruotėse gali atrodyti idealiai, bet rungtynėse bus pasimetęs. Per kontrolinius mačus mąsčiau apie vienokį startinį penketą, bet kai kurie žaidėjai nepateisino vilčių, todėl viskas išryškės prasidėjus oficialiam sezonui.

– Komandos sudėtis sezono eigoje galės keisis? Ar ją galės papildyti MKL sėkmingai žaisiantys Vilniaus krepšinio mokyklų atstovai?
– Tai spręs klubo vadovybė. Aišku, kaip treneris galėsiu kažką pasiūlyti. Pavyzdžiui, Paulius Poška EYBL ture Latvijoje pateko į naudingiausių žaidėjų penketą. Jo progresas ir žingsniai į priekį jau matosi. Pats krepšininkas turi įdėti 100 proc darbo. Treneris yra tam, kad šiek tiek vadovautų, bet ateitį sau kiekvienas nusistato pats. Sunkiai dirbsi – pateksi į geras komandas, tinginiausi – žaisi mėgėjų lygose.