D. Motiejūnas nugarą susižeidė treniruotės metu dar kovo pabaigoje. Mūsiškį apžiūrėję gydytojai nepaliko jokio pasirinkimo – nugarą reikėjo operuoti dėl užspausto nervo.

213 cm ūgio puolėjas turėjo praleisti ne tik NBA atkrintamąsias varžybas, bet ir Europos krepšinio čempionatą, kuriame Lietuvos rinktinė iškovojo sidabro medalius.

„Jo trauma pernai mums kainavo labai brangiai. Bet šiemet jis tikrai bus labai svarbus „Rockets“ žaidėjas“, – optimistiškai į buvusio komandos draugo ateitį žvelgė J. Dorsey.

Prakaitą sporto salėse „Rockets“ narys lieja jau daugiau nei pusmetį ir per tą laiką daug pažengė, nors daktarai ir tikėjosi geresnio progreso. Tačiau pačiam D. Motiejūnui priekaištų dėl nenoro dirbti toli gražu negalima prikišti. Jam jau leista bėgioti, atlikti lengvus kontaktinius pratimus ir netgi mėtyti į krepšį.

Moving forward! #Rockets #pursuit Judam į priekį!

A video posted by Donatas Motiejunas (@donatas_motiejunas) on

Panašu, kad lietuvis taiklumo per šį laikotarpį tikrai neprarado – vienoje treniruotėje jis per 2 valandas į krepšį metė net 1134 tritaškių, iš kurių 750 skrodė tinklelį – tai net 66% taiklumas.

„D-Mo? Jis labai geras ir neįtikėtinai daug dirbantis žaidėjas. Pernai jis man labai daug padėjo – iš jo išmokau labai daug“, – mūsiškiui pagyrų negailėjo J. Dorsey.

D. Motiejūnas praėjusiais metais sužaidė karjeros sezoną – „Rockets“ atradimu tapęs aukštaūgis žaidė 71 reguliariojo sezono rungtynėse ir net 62 iš jų pradėjo starto penkete. Puolėjo vidurkiai – 12 taškų ir 5,9 atkovoto kamuolio per mačą.

Po tokio pasirodymo lietuvis sulaukė ir NBA analitikų įvertinimų, kurie prieš naująjį sezoną aukštaūgį įtraukė į daugumą reitingų – ESPN geriausiųjų sąraše D. Motiejūnas iš 217-os vietos šoktelėjo net į 104-ąją, o į „Sports Illustrated“ elitinių žaidėjų šimtuką pateko pirmą kartą (98 vieta).

„Po operacijos jis dirbo labai sunkiai, todėl manau, kad jis tikrai vėl žais aukščiausiu lygiu“, – nė neabejojo J. Dorsey.

Europos taurės turnyras: Klaipėdos "Neptūnas" - Stambulo "Galatasaray"

203 cm ūgio amerikietį sutikome Vilniaus oro uoste – jis kartu su savo naująja komanda vyko namo po Europos taurės turnyro rungtynių Klaipėdoje prieš „Neptūną“.

Stambulo „Galatasaray“ klubas uostamiestyje kaip reikiant vargo, kol galiausiai įsirašė pirmąją pergalę sezone – 94:90.

„Tai pajėgi ir fiziškai stipri komanda. Jiems tai buvo pirmosios rungtynės namuose, todėl jie kovėsi iš visų jėgų – mums tikrai nebuvo lengva“, – ketvirtą vietą praėjusiame LKL sezone užėmusį „Neptūną“ pagarbiai įvertino J. Dorsey, Klaipėdoje per 18 minučių pelnęs 7 taškus, atkovojęs 9 kamuolius ir varžovus apdovanojęs 3 blokais.

JAV-Europa-JAV – tokiu maršrutu pastaruoju metu migruojantis J. Dorsey praėjusiame sezone neįsitvirtino „Rockets“ komandoje ir šiemet atsidūrė didžiausiame Turkijos mieste.

2012 metais Eurolygos čempionu su Pirėjo „Olympiacos“ klubu tapęs puolėjas iš JAV nemano, kad žaidimas antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre yra žingsnis atgal.

„Visi tą patį sako, bet čia atvykau padėti komandai siekti aukštesnių tikslų ir pats tobulinti savo žaidimą – kamuolys mane pasiekia dažniau, todėl galiu pademonstruoti viską, ties kuo sunkiai dirbau visą vasarą. Be to, ir „Galatasaray“ ekipa šiemet tikrai pajėgi“, – savo pasirinkimą paaiškino J. Dosey.

Per savo karjerą 31-erių metų puolėjas spėjo parungtyniauti „Rockets“, Sakramento „Kings“, Toronto „Raptors“ (visi NBA), Vitorijos „Laboral Kutxa“, „Barcelona“ (abu Ispanija) ir jau minėtame „Olympiacos“ (Graikija) klube.

„Viskas priklauso nuo to, kaip man ir komandai seksis šiame sezone, bet be jokios abejonės NBA yra mano tikslas“, – užsimindamas apie norą karjerą baigti NBA, pokalbį užbaigė J. Dorsey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)